Поділитись:

З Волині до Польщі вирушив вогонь незалежності (фото, відео)

Субота, 06 листопада 2021, 20:37
З Волині до Польщі вирушив вогонь незалежності (фото, відео)

На цвинтарі Польських легіонерів, що неподалік села Костюхнівка на Маневиччині відбулось урочисте запалення Вогню Незалежності. Починаючи із 2002 року символічне полум’я польські харцери велосипедною естафетою, доправляють до Варшави на головні урочистості до Дня Незалежності Республіки Польща, які відзначаються 11 листопада.

Про це йдеться на сторінці Волинської обласної ради у Фейсбуці.

На запрошення Генерального Консула Республіки Польща у Луцьку Славоміра Місяка до участі у дійстві долучились заступник голови обласної ради Григорій Пустовіт, голова Маневицької ТГ Олександр Гаврилюк, самоврядці Лодзького воєводства Польщі, нащадки польських легіонерів, Харцери Лодзької хоругви, польські прикордонники та силовики, а також учні та педагоги навчальних закладів Маневиччини та Лодзя, які мають партнерські відносини.

Під час Першої світової війни на околицях села Костюхнівка  відбулася битва між військами Австро-Угорщини та Російської імперії під час Брусиловського прориву. Одну з  бригад польських легіонерів очолював майбутній президент Польщі  Юзеф  Пілсудський. Тоді загинуло  понад  дві  тисячі польських воїнів. Героїзм поляків оцінили правителі Австрії та Німеччини, які видали акт про незалежність Другої Речі Посполитої. Відтоді, як вважають у  Польщі, розпочалася їх боротьба за незалежність.


За полеглими в роки Першої світової польськими легіонерами відправили месу. Генконсул Польщі у Луцьку Славомір Місяк зауважив, що Костюхнівка та Волинь є місцями особливої поваги для поляків – символом відродженої державності.

«Я сьогодні хочу подякувати місцевим мешканцям, українцям, які не оминають увагою цієї події і цього місця. 11 листопада ми будемо святкувати 103 річницю незалежності Польщі, а в серпні ми спільно відзначали 30-ту річницю незалежності України. Я переконаний, що нам потрібні такі сусіди, з якими ми можемо розділити спільні цінності в рамках єдиних політичних європейських структур. Цю незалежність та самостійність нам необхідно підтримувати спільно та символічно віддавати честь нашим героям-визволителям», – зауважив дипломат.

Вогонь Незалежності провезуть шляхом, протяжністю у 700 кілометрів. Харцери передаватимуть його представникам місцевої влади та молодіжним організаціям Польщі.

З Волині до Польщі вирушив вогонь незалежності (фото, відео)З Волині до Польщі вирушив вогонь незалежності (фото, відео)З Волині до Польщі вирушив вогонь незалежності (фото, відео)З Волині до Польщі вирушив вогонь незалежності (фото, відео)З Волині до Польщі вирушив вогонь незалежності (фото, відео)З Волині до Польщі вирушив вогонь незалежності (фото, відео)З Волині до Польщі вирушив вогонь незалежності (фото, відео)З Волині до Польщі вирушив вогонь незалежності (фото, відео)З Волині до Польщі вирушив вогонь незалежності (фото, відео)З Волині до Польщі вирушив вогонь незалежності (фото, відео)З Волині до Польщі вирушив вогонь незалежності (фото, відео)З Волині до Польщі вирушив вогонь незалежності (фото, відео)З Волині до Польщі вирушив вогонь незалежності (фото, відео)З Волині до Польщі вирушив вогонь незалежності (фото, відео)З Волині до Польщі вирушив вогонь незалежності (фото, відео)З Волині до Польщі вирушив вогонь незалежності (фото, відео)З Волині до Польщі вирушив вогонь незалежності (фото, відео)З Волині до Польщі вирушив вогонь незалежності (фото, відео)З Волині до Польщі вирушив вогонь незалежності (фото, відео)З Волині до Польщі вирушив вогонь незалежності (фото, відео)З Волині до Польщі вирушив вогонь незалежності (фото, відео)З Волині до Польщі вирушив вогонь незалежності (фото, відео)З Волині до Польщі вирушив вогонь незалежності (фото, відео)З Волині до Польщі вирушив вогонь незалежності (фото, відео)З Волині до Польщі вирушив вогонь незалежності (фото, відео) 

Нагадаємо, днями на українсько-польському кордоні волинські прикордонники знайшли дрон із сигаретами.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

Надрукувати
мітки:
коментарів