На Волині арештували понад 600 кубів незаконної деревини (фото, відео)

Четвер, 04 листопада 2021, 14:11

За наполегливої позиції прокурорів Спеціалізованої екологічної прокуратури (на правах відділу) Волинської обласної прокуратури, які здійснюють процесуальне керівництво досудовим розслідуванням у кримінальному провадженні за фактами вчиненої за попередньою змовою групою осіб незаконної порубки дерев у лісах, перевезення, зберігання та збуту зрубаних дерев, що спричинило тяжкі наслідки (ч. 4 ст. 246 КК України), суд наклав арешт на понад 4000 колод деревини різних порід, законність походження яких не підтверджена жодними документами.

Про це повідомили у пресслужбі прокуратури Волинської області.

Деревину кубомасою понад 620 м куб. вилучили під час санкціонованих судом обшуків на пилорамах в селі Стобихівка Камінь-Каширського району.

Волинські прокурори вживають вичерпних заходів задля встановлення походження лісопродукції й притягнення до відповідальності осіб, причетних до незаконного лісового промислу.

Досудове розслідування у кримінальному провадженні триває.

Нагадаємо, 3 листопада поблизу села Вишнів, що на Любомльщині, правоохоронці виявили вантажний автомобіль ГАЗ-53, навантажений колодами вільхи. Документів, що підтверджували б законність перевезення лісу, водій не надав.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: