Поділитись:

У Луцьку доведеться заплатити 10 тисяч за зрубане дерево

Четвер, 04 листопада 2021, 09:41
У Луцьку доведеться заплатити 10 тисяч за зрубане дерево

У Луцькій громаді затвердили показники для визначення відновної вартості зелених насаджень. Залежно від зони містобудівної цінності Луцької громади, відновна вартість буде відрізнятися.

Про це пишуть Волинські новини.

Нагадаємо, територію громади поділено на три зони містобудівної цінності:

  • До І центральної зони відноситься центральна територія Луцька та смт Рокині (орієнтовно 1,5 км від центру населених пунктів).
  • До ІІ зони належать: території сіл Забороль, Княгининок, Прилуцьке, Жидичин та частина Луцька (з півночі обмежена вулицями Ківерцівська та Гордіюк, зі сходу – проспектом Відродження та вулицею Електроапаратною, з півдня – вулицею Дубнівська від перехрестя з вулицею Карпенка-Карого до залізничного переїзду, на заході – вулицею Карпенка-Карого).
  • До ІІІ зони відноситься інша територія міста.

Загальна формула розрахунку компенсації буде наступна: вартість посадки дерева плюс вартість утримання. Вартість утримання, своєю чергою, розраховується так: вартість утримання протягом року множиться на вік дерева, множиться на коефіцієнт якісного стану і на коефіцієнт зонального розподілу.

Пропонована вартість посадки одного дерева – 836,38 гривні, одного куща – 321,02 гривні, квадратного метра газону – 213 гривень. Вартість утримання одного дерева 142,67 гривні, одного куща – 71,33 гривні, квадратного метра газону – 150,47 гривні на рік.

Таким чином, якщо у першій зоні відновна вартість 40-річного каштана в хорошому стані сягатиме 10 252,6 грн, то у II зоні його вартість складатиме 8 112,55 грн, а в III  зоні – 5 236,48 грн.

Раніше вартість була нижчою: 4 118,4 грн, 3 556,8 грн та 3 182,4 грн у I (центральній), II (середній) та III (периферійній) зонах відповідно.

Зауважимо, відновну вартість зелених насаджень (дерев, кущів, газонів, квітників) у Луцькій громаді мають сплачувати юридичні та фізичні особи, які під час користування ділянкою комунальної власності видалили або втратили земельні насадження.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

Надрукувати
мітки:
коментарів