Поділитись:

Морепродукти та смажені банани: особливості сейшельської кухні

Середа, 03 листопада 2021, 16:39
Морепродукти та смажені банани: особливості сейшельської кухні

Сейшельські острови мають багату історію, яка чудово відбивається у смаках традиційних страв. Це неймовірно винахідливий мікс англійських, французьких, африканських, індійських і китайських кулінарних традицій. У місцевих ресторанах можна скуштувати не тільки європейські, але й східні, креольські страви, рецепти яких сформувалися в ході завойовницьких та торговельних кампаній. Аби зануритися у цей екзотичний ф’южн, достатньо забронювати тур на сайті https://bronix.ua/tours/seychelles!

Що їдять на Сейшелах?

Морепродукти — основа сейшельської кухні. Тут готують практично все, що можна знайти в океані: рибу, молюсків, членистоногих (краби, креветки, лобстери) тощо. Це дає змогу створювати надзвичайно різноманітні і незмінно корисні страви. Місцеві жителі виходять рибалити двічі на день, постачаючи дари океану не тільки в тутешні ресторани, але й в інші країни світу. Кожен вид морепродуктів готують за особливими рецептами, що враховують текстуру, особливості природного смаку.

Ще один популярний продукт — білий рис. Його відварюють, смажать, тушкують разом з овочами, рибою або м’ясом. Завдяки рису місцеві жителі практично не їдять хліб. Не останнє місце у сейшельській кухні посідають овочі — з ними готують майже всі страви. Проте смак місцевих гарбузів, баклажанів, інших звичних продуктів суттєво відрізняється. Причина не тільки у сортах, але й в особливостях приготування. Наприклад, з гарбузів зазвичай готують пюре, а баклажани обсмажують з великою кількістю прянощів. Фрукти також їдять не тільки свіжими. Їх тушкують, смажать, запікають, аби подати разом з основними стравами.

Морепродукти та смажені банани: особливості сейшельської кухні

Що обов’язково варто спробувати?

  • Пвасон єк дірі. Найбільш популярна страва з рису, риби та прянощів.

  • Брингель. Смажені зі спеціями баклажани місцевих сортів.

  • Будь-які страви з бананів. Цих фруктів на островах налічується 15 сортів, практично всі вони вважаються «овочевими» та у сирому вигляді не споживаються.

  • Плоди хлібного дерева. Скуштуйте їх запеченими або у вигляді тонких чіпсів.

  • Краби тру-лу-лу. Це океанічні членистоногі, приготовані під унікальним соусом.

  • Зуріт. Своєрідне кокосове каррі з восьминогами.

  • Мушлі тек-тек. Різноманітні молюски, яких подають під екзотичними місцевими соусами.

  • Запечена на грилі риба. Обирайте до свого смаку — у будь-якому разі вона буде доповнена ідеально підібраними прянощами!

Проте страви — це ще не все. Незвичайні сейшельські напої ідеально доповнять обід або вечерю. Окрім тутешніх версій кави та чаю, обов’язково варто скуштувати настоянку лимонної м’яти, забродилий сік цукрового очерету (бака) або кокосу (кала).

Надрукувати
мітки:
коментарів