Поділитись:

Володимир-Волинська райдержадміністрація незаконно здавала в оренду частину заказника

Середа, 03 листопада 2021, 12:34

Під час проведення планової перевірки додержання вимог природоохоронного законодавства спеціалістами Державної екологічної інспекції у Волинській області було виявлено порушення в частині забезпечення режиму охорони та збереження земельних ділянок, які перебувають у постійному користуванні ДП «Володимир-Волинське лісомисливське господарство» та у 1993 році оголошені ландшафтним заказником місцевого значення «Мочиська». 

Про це повідомляє сайт Державної екологічної інспекції у Волинській області.

Відповідно до охоронного зобов’язання, виданого Управлінням екології та природних ресурсів Волинської обласної державної адміністрації, зазначений об’єкт загальною площею 127 га передано під охорону ДП «Володимир-Волинське лісомисливське господарство». 

Встановлено, що Володимир-Волинською районною державною адміністрацією здійснено державну реєстрацію у 2017 році права оренди за приватною особою для рибогосподарських потреб частини  земельної ділянки природно-заповідного фонду загальною площею 19,1889 га, яка входить до складу заказника «Мочиська». 

Відповідно до вимог Положення про ландшафтний заказник місцевого значення «Мочиська», забороняється передача території заказника у господарське використання. Відповідно до вимог статті 51 Водного кодексу України, не підлягають передачі у користування на умовах оренди для рибогосподарських потреб водні об’єкти, що розташовані в межах територій та об’єктів, що перебувають під охороною відповідно до Закону України «Про природно-заповідний фонд України». 

Наразі Держекоінспекція готує відповідні звернення до Волинської обласної ради, Волинської обласної державної адміністрації та Волинської обласної прокуратури про приведення правочину щодо прав на земельну ділянку природно-заповідного фонду відповідно до вимог природоохоронного законодавства.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

Надрукувати
мітки:
коментарів