Поділитись:

В Україні буде ще один великий банк

Четвер, 13 жовтня 2016, 12:14

Національний банк України (НБУ) погодив власникам ABH Holding SA Михайлу Фрідману, Герману Хану, Петру Авену та Олексію Кузьмічову опосередкованого придбання істотної участі в Укрсоцбанку.

Про це йдеться в рішенні Комітету з питань нагляду та регулювання діяльності банків, нагляду (оверсайту) платіжних систем Національного банку України від 07 жовтня 2016 року. Таке рішення правління НБУ ухвалило 11 жовтня, – повідомляє "Новое время".

"Наразі акціонери ABH Holding SA опосередковано володіють акціями Альфа-банку через компанію ABH Ukraine Limited. До погодження набуття істотної участі в Укрсоцбанку бенефіціарні власники підтвердили наміри виконання покладених на обидва банки зобов'язань, затверджених у програмах реструктуризації обох банків у рамках діагностики банківської системи", – зазначають в Нацбанку.

За словами голови НБУ Валерії Гонтаревої, регулятор вітає першу за останні роки велику угоду в сфері M&A в банківському секторі.

"Сподіваємося, що поєднання компетенцій двох міжнародних фінансових груп сприятиме розвитку ринку банківських послуг в Україні", – сказала Гонтарева.

У прес-службі НБУ додали, що у разі цієї угоди Національний банк оцінював заявників на предмет їх здатності забезпечувати належний розвиток і дотримання нормативів обома банками одночасно: Альфа-Банком та Укрсоцбанком.

Нагадаємо: в серпні стало відомо, що Альфа Банк і Укрсоцбанк утворюють третє за потужністю об'єднання банків в Україні.

Пізніше повідомлялося, що Антимонопольний комітет України 8 вересня 2016 надав дозвіл компанії ABH Holding SA на придбання акцій Укрсоцбанку в розмірі, що перевищує 50% голосів у вищому органі управління банку.

На сьогодні кінцевим власником 99,91% акцій Укрсоцбанку є компанія UniCredit S. p.A. (Італія).

Станом на 1 липня 2016 року активи Альфа Банку та Укрсоцбанку становили 92,6 млрд гривень. Таким чином, два банки сукупно займають 4 позицію серед банків України. На першому місці Приватбанк з активами в 268,8 млрд гривень, на другому – Ощадбанк (185 млрд гривень), на третьому – Укрексімбанк (152,7 млрд гривень).

Надрукувати
мітки:
коментарів