Поділитись:

Головне у Луцьку: ТОП новин вівторка, 2 листопада

Вівторок, 02 листопада 2021, 21:00
Головне у Луцьку: ТОП новин вівторка, 2 листопада

Редакція інформаційного агентства «Конкурент» підібрала для своїх читачів найцікавіші та найважливіші новини Луцька і Волині за вівторок, 2 листопада.

Про гарбузовий бізнес

У селі Римачі на Любомльщині Віктор Калитюк був одним з перших, хто вирішив виділити великі площі для вирощування гарбузів. Починав з кількох соток, а зараз має 15 гектарів. Нині чоловік працює за кордоном, то врожай збирає 18-річний син Назар.

«У мене п’ять гектарів гарбузів, а у батька – десять. Потім вдома диньки сушимо. Для цього обладнали спеціальне приміщення: поставили котел, палимо дровами і на великих сітках розкладаємо сире насіння», – каже хлопець.

Зазвичай з гектара можна отримати 700 кілограмів насіння.

Хлопець розповів, що раніше самі возили гарбузове насіння продавати на базар. А нині мають телефони оптових покупців, які приїжджають додому, щоб забрати корисну сировину. Кажуть, потім перепродають насіння за кордон, де їх використовують для виробництва косметики та медичних препаратів.

Головне у Луцьку: ТОП новин вівторка, 2 листопада

Про гру в «кальмара»

Учні луцької школи №11 масово грали у гру з популярного серіалу «Гра в кальмара».

За правилами, один гравець обернений спиною до решти. Поки він не дивиться, інші рухаються і наближаються до нього. Однак, той, хто буде рухатися, коли гравець обернеться, вибуває із гри. У телесеріалі таких людей вбивали. А перемагали ті, хто встиг дістатися до певної позначки за визначений час.

Пізніше в редакцію ІА «Конкурент» зателефонував начальник управління освіти Луцької територіальної громади Віталій Бондар і запевнив, що грали учні не в кальмара. 

«Там трохи неправдиво написано. Це учні і вчителі на перерві грали гру. Але вона називається «Лисичка», – запевнив він.

Про ДТП з маршруткою

У Луцьку автівка в'їхала у маршрутку з пасажирами. ДТП трапилась сьогодні вранці на вулиці Ковельській, біля «Пакко».

Про вакцинацію

У Луцьку розширили мережу пунктів вакцинації від коронавірусу. Тепер, крім основних пунктів у медзакладах, тимчасово діють додаткові. Це зробили для того, аби у лікарнях міста не утворювалися черги, в яких є високий ризик підчепити вірус. 

Журналісти ІА «Конкурент» дізналися, де у Луцьку можна вакцинуватися, та в які години працюють пункти щеплення у місті.

Інші цікаві та важливі новини:

 

Надрукувати
мітки:
коментарів