Поділитись:

Куди пливуть качки?

Автор: Міла Роспопа |
Середа, 03 листопада 2021, 07:40

У вас бувало таке, що погляд чіпляється за якусь випадкову річ, яка вже за мить займає всі ваші думки?

В мене таке майже постійно.

Мені важко триматися купки, коли навколо стільки візуальних подразників. Красиві люди, дотепні рекламні вивіски, дивнощі і незвичайності підстерігають на кожному кроці, готові захопити всю увагу. Будь-які спроби опиратися марні, бо я раптово і безповоротно потрапляю у вир рою прірви найрізноманітніших спостережень. Часом вони мають сенс і приводять до цікавих висновків, але зазвичай просто займають місце у чєртогах разума (с). Місце, яке продумані зібрані люди точно відвели би для чогось кориснішого. 

Ще коли я була малою, бабуся завжди називала мене розсіяною, а я уявляла, як збираю сама себе – насінинку за насінинкою, поки не вибудую себе наново, щоб знову розсипатися за першої ж нагоди.

Я довго вчилася концентруватися. Пробувала різні вправи, і зрештою навчилася повністю «відключатися» від світу, коли роблю щось важливе. Так я можу слухати співрозмовників під час інтерв'ю, не відволікаючись на рибок в їх акваріумах, розшифровувати диктофонні записи, і не відповідати на дотепи колег, вивчати відповіді на запити з купою цифр та точної інформації, і не губитися в них. Але врешті, у багатьох життєвих ситуаціях я все ще відволікаюся на дрібниці. Залишаюся розсіяною. 

Більше 20 років свого життя вважала це суттєвим недоліком, поганою звичкою, яку треба викорінювати. А потім змирилася. 

Бо знаєте, життя набагато цікавіше, якщо помічати дрібниці. Ось тут калюжа у формі єнота, там – вітрина з маленькими могилками, трохи далі – старенька вулична музикантка, яка завжди грає на скрипці зашвидко. Куди вона поспішає? Може, хоче зіграти якнайбільше перед тим, як її скрипка назавжди замовкне? 

Саме зараз за моїм редакційним вікном група нахабних голубів тусується біля будиночка качечок на Сапалаївці. І знаєте, що мене зараз найбільше хвилює? 

Куди після обіду звідси попливли качечки?

Рубрика СІМ_СОРОК є формою блогу, в якій журналісти виступають як вільні дописувачі та висловлюють своє бачення тих чи інших ситуацій.Редакція може не поділяти думку автора. Якщо в публікації вказана інформація, з якою Ви не погоджуєтесь, зв'яжіться з редакцією.

Надрукувати
мітки:
коментарів