Поділитись:

Через негоду облавтодори цілодобово патрулюватимуть дороги

Четвер, 13 жовтня 2016, 10:04
Через негоду облавтодори цілодобово патрулюватимуть дороги

У зв'язку з погіршенням погодних умов, облавтодори України отримали розпорядження перейти з 13 жовтня на цілодобове патрулювання автодоріг.

ПАТ "ДАК "Автомобільні дороги України" для оперативного реагування на можливе погіршення погодних умов переводить працівників облавтодорів на цілодобове чергування, – пише "Сегодня".

"Незважаючи на те, що за прогнозами Гідрометцентру перший мокрий сніг на вихідних очікується лише в деяких областях, дорожники повинні бути готові до нього на 100 % вже сьогодні. Тому я дав термінове доручення завтра перейти всім областям на цілодобове чергування автодоріг. Крім цього, я особисто вирішив проконтролювати, як шляховики впораються з першими проявами зими. Планую на вихідних відвідати деякі з областей, де сніг очікується з найбільшою ймовірністю", – повідомив голова ПАТ Артем Гриненко.

За його інформацією, підготовка до зими йде за планом. Більш того, порівняно з минулими роками, показники готовності дорожніх підприємств істотно збільшилися. Зокрема, станом на 6 жовтня 2016 роки вже заготовлено 88,5 тис тонн технічної солі, що становить 60,7% від загальної потреби. Для прикладу, 2015 року на аналогічну дату було підготовлено лише 33%.

Крім цього, для оперативного реагування на сезонну негоду на рівні губернаторів також було ініційовано створення штабів-шляховиків спільно з усіма профільними службами, що відповідають за безпеку руху взимку. Зараз вони розробляють спільний план дій під час надзвичайних ситуацій.

ПАТ "ДАК "Автомобільні дороги України" закликає водіїв бути уважними та обережними на дорогах, неухильно дотримуватися правил дорожнього руху.

ЧИТАТИ ТАКОЖ: ДОРОГИ ЛУЦЬКА УЗИМКУ ПОСИПАТИМУТЬ ПІСКОМ І ЩЕБЕНЕМ ЗА 1,5 МІЛЬЙОНА ГРИВЕНЬ

Надрукувати
мітки:
коментарів