Поділитись:

Лікується майже 20 років: у психлікарні на Волині розповіли про напад пацієнта на санітара

Вівторок, 02 листопада 2021, 09:02
Лікується майже 20 років: у психлікарні на Волині розповіли про напад пацієнта на санітара

У Волинській обласній психіатричній лікарні пацієнт ударив ножем санітара. Інцидент стався вчора зранку, 31 жовтня, коли чоловіка у стані психозу намагалися втихомирити двоє працівників медзакладу.

Про це розповіла виконувачка обов’язків директора медзакладу Людмила Юрко, – повідомляє Суспільне

«Пацієнт поступив до нас вночі, а це сталося зранку. Він був у стані психомоторного збудження. Окрім санітара, був ще фельдшер. Двоє працівників», – зазначила керівниця медзакладу.

Зі слів Людмили Юрко, пацієнт – 57-річний волинянин – перебував у звичайному психіатричному відділенні.

Як повідомила Людмила Юрко, для правильної фіксації пацієнта необхідно чотири працівники, проте через нестачу коштів та відсутність достатнього фінансування у лікарні були змушені скоротити частину штату.

«Скорочуємо персонал, бо не вистачає коштів, щоб виплатити всім зарплати. І ніхто нас не розуміє, всім байдуже. Наші санітари ще здійснюють медогляд і спостереження за пацієнтами, тому відіграють важливу роль», – говорить Людмила Юрко.

57-річного санітара відвезли до лікарні, нині він перебуває у задовільному стані, – каже керівниця медзакладу.

«Ніж потрапив санітару в ребро. І добре, що так, а не в серце, наприклад... Цей чоловік реально міг когось вбити», – додала виконувачка обов’язків директора психлікарні.

Як повідомила речниця поліції області Ольга Бузулук, у медичному закладі зараз триває службова перевірка. Що стало причиною агресії та де пацієнт взяв ножа – з’ясовують правоохоронці.

«Він (пацієнт, – ред.) вихопив цей ніж і краєм леза завдав легкого тілесного ушкодження. Щодо того, наскільки буде винен пацієнт, який завдав тих тілесних ушкоджень – визначатиметься після ряду експертиз, які зараз призначені», – каже речниця правоохоронців.

57-річний пацієнт, зі слів речниці Нацполіції області, перебуває на лікуванні у Волинській обласній психіатричній лікарні майже 20 років.

За фактом нападу слідчі відкрили кримінальне провадження за статтею 125 ККУ про нанесення легких тілесних ушкоджень.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

Надрукувати
мітки:
коментарів