У Італії помер ресторатор, що винайшов тірамісу
Ресторатор Адо Кампеол, який створив відомий десерт тірамісу, помер у віці 93 років.
Про це пише hromadske.ua.
Рецепт десерту вигадали Альба Кампеол, дружина ресторатора, а також шеф-кухар Роберто Лінгуанотто. Страва з печивом, кавою та маскарпоне була додана до меню ресторану в 1972 році, проте родина Кампеолів так і не запатентувала рецепт.
З того часу десерт став основною стравою італійської кухні, адаптований кухарями всього світу.
Зазначається, що тірамісу вигадали у 1960 році: мати Кампеола приготувала страву вагітній Альбі Кампеол. Та вирішила записати скласти десерт – пізніше дружина ресторатора разом із шеф-кухарем удосконалили рецепт.
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:
У Луцьку сходи біля ТЦ «Егоїст» «вилізли» на тротуар та заважають перехожим (фото)
У Луцьку шукали гламурну власницю «золотої» соски (фото)
У Луцьку на місці затишного кафе відкрили новий заклад (фото)
Понад мільйон тюльпанів: «Волинська Голландія» здивує новими сортами (фото)
Із присмаком «совка»: у Луцьку представили план території мікрорайону вулиці Клима Савура (відео)