Поділитись:

Волинські депутати хочуть повернути області контроль над лісом

Середа, 12 жовтня 2016, 14:42
Волинські депутати хочуть повернути області контроль над лісом

Депутати Волинської обласної ради мають намір відновити "лісове" комунальне підприємство "Волиньоблагроліс", яке обласна рада ліквідувала своїм рішенням 2011 року.

Про це стало відомо на сесії облради у середу, 12 жовтня.

Як зауважив депутат Вячеслав Рубльов, це питання стояло ще в минулій каденції. Він заявив, що у комунальну власність області треба повернути колгоспні ліси та майно.

Депутат Володимир Бондар зауважив своєю чергою, що рішення обласної ради відмінити не можна, адже воно має конкретні наслідки. Мовляв, лісовий фонд передали Держлісагетству, майно також роздали: частину державі, а частину пайовикам.

"Ні майно, ні лісовий фонд, ні комунальні підприємства повернути не вдасться", – зауважив депутат.

Людмила Кирда також висловила сумнів з приводу доцільності створення цього підприємства.

"Де воно буде господарювати, чим буде займатися. Чи не стане воно тягарем для обласного бюджету? Створювати ще одне підприємство, яке буде невідомо чим займатися я вважаю, немає доцільності", – зазначила вона.

На думку голови облради Ігоря Палиці, якщо це підприємство вдасться повернути, можливо, тоді можна буде повернути і більше 60 тисяч гектарів лісу, які, мовляв, було незаконно вкрадено при Януковичу.

У дискусію втрутився депутат Анатолій Грицюк, який заявив, що держава ліси на Волині знищила.

"Володимир Петрович (Гунчик, – К.) єхидно сміється, але ліси знищили. Ми зобов'язані повернути те, що належить територіальній громаді Волині. Тоді саме Борис Клімчук (покійний екс-голова ОДА, – К.) нажав на певних "козачків" і ми не змогли зупинити цю машину", – заявив Грицюк.

У підсумку більшість депутатів проголосувало за те, щоб скасувати рішення облради 2011 року.

Окрім того, наступним рішенням депутати звернулися до суду щодо визнання незаконними розпоряджень голови Волинської обласної державної адміністрації 2011 року, яке також стосувалося "лісового" питання.

Надрукувати
мітки:
коментарів