Поділитись:

Президент відповів на петицію про повну заборону гастролей російських артистів в Україні

Четвер, 28 жовтня 2021, 00:45
Президент відповів на петицію про повну заборону гастролей російських артистів в Україні

Президент України Володимир Зеленський відповів на петицію про повну заборону на виступи російських артистів в Україні до повернення Криму та контролю над східним кордоном. Ініціатор петиції – телеведучий і громадський діяч Ігор Кондратюк.

Відповідь оприлюднена на сайті президента 27 жовтня.

Зеленський заявив, що надіслав цю петицію премʼєр-міністру Денису Шмигалю, секретарю РНБО Олексію Данілову та голові СБУ Івану Баканову і попросив опрацювати викладені в ній пропозиції.

Крім цього, Зеленський у своїй відповіді процитував закон. По-перше, Міністерство культури складає перелік людей, які становлять загрозу нацбезпеці, на основі звернень Ради національної безпеки і оборони, Служби безпеки та Нацради з питань телебачення і радіомовлення.

По-друге, закон про гастролі забороняє виступати артистам із переліку людей, які становлять загрозу нацбезпеці. Організатор заходу має звернутися до СБУ з проханням розглянути питання, чи може вказаний артист виступати в Україні на законних підставах. Крім цього, телеканали не мають права показувати концерти за участі артистів з чорного списку.

Також президент попросив проаналізувати, як в Україні дотримуються цих заборон, і посилити відповідальність за їх порушення.

Нагадаємо, петиція зʼявилась на сайті президента 21 вересня, а 11 жовтня набрала 25 тисяч підписів – стільки необхідно, аби її розглянув президент. Автор петиції Ігор Кондратюк вважає, що музика та інші види мистецтва від Росії як країни-агресора не можуть бути поза політикою під час війни, оскільки вони є продовженням самої війни.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

 

 

Надрукувати
мітки:
коментарів
18 квітня 2024
11 квітня 2024
06 квітня 2024
05 квітня 2024
30 березня 2024
29 березня 2024
27 березня 2024
22 березня 2024
18 березня 2024