Поділитись:

Ніхто не шиє гіпсокартоном: як на Волині триває реставрація садиби Косачів

Середа, 27 жовтня 2021, 15:40
Ніхто не шиє гіпсокартоном: як на Волині триває реставрація садиби Косачів

У селі Колодяжне на Ковельщині триває реставрація садиби Косачів. 

Луцький активіст Ілля Токаренко у своєму фейсбуці поскаржився на якість виконання робіт, мовляв, стіни зашивають гіпсокартоном. 

«В рамках великої реставрації, закінчується реставрація будинку Косачів. Як видно з фотографії, залишилося зашпаклювати гіпсокартон і покликати Воля-кабєль підключити домашній інтернет. Не переживайте. Все буде хєрово. Добраніч», – написав він.

Ніхто не шиє гіпсокартоном: як на Волині триває реставрація садиби Косачів 

Журналісти ІА «Конкурент» звернулися за коментарем до очільниці Волинського краєзнавчого музею, на балансі якого перебуває садиба. Оксана Важатко запевнила: всі роботи відбуваються відповідно до технології, і жодного гіпсокартону там нема. За її словами, реставрація передбачає використання матеріалів, які відповідають періоду і епосі.

«Ніхто нічого не збирався шити гіпсокартоном, і не шиє. Там зараз сірий будинок вже обштукатурений так, як був обштукатурений. Білий будинок ще ні. Це все, що поки зроблено з реставраційних робіт. Зроблена проектно-кошторисна документація на реставраційні роботи класу СС-3. Це передбачає використання відповідних матеріалів і технологій. Документація пройшла експертизу в Луцьку і Києві та погоджена Мінкультом. Відповідно до неї ведуться роботи. Автори проекту здійснюють нагляд за виконанням робіт і дотриманням закладених норм, технічний нагляд здійснюється представником управління капітального будівництва Волинської ОДА. Наразі ніяких порушень не виявлено», – запевняє очільниця музею. 

Крім того, працівники музею постійно слідкують за ходом виконання робіт. І на сьогодні претензій до тих, хто проводить роботи, не мають. 

У найближчій перспективі будинки мають бути обштукатурені ззовні. У будинках змуровані грубки, і має бути підключений газ для того, щоб вони опалювалися. Далі будуть робитися внутрішні роботи. 

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

Надрукувати
мітки:
коментарів
24 березня 2024
07 листопада 2023
05 серпня 2023
21:24
18 травня 2023
17 травня 2023
26 лютого 2023
25 лютого 2023
08 грудня 2022
14 червня 2022
19 травня 2022