Поділитись:

В Челябінську знайшли братську могилу жертв сталінських репресій (фото)

Середа, 27 жовтня 2021, 02:05
В Челябінську знайшли братську могилу жертв сталінських репресій (фото)

У Челябінську жителі котеджного селища Шершні, що в центральному районі міста, під час прокладання каналізації на глибині трьох метрів виявили масове поховання людських останків.

Про це повідомляє Радіо Свобода.

Місцеві краєзнавці вважають, що це одна з братських могил жертв сталінських репресій, оскільки неподалік Шершнів знаходиться вже відоме місце поховання репресованих – Золота гора. У шахти, що там знаходяться, скидали тіла розстріляних у період сталінського терору. За офіційними даними, тут під землею можуть знаходитися останки майже 12 тисяч людей.

 

В Челябінську знайшли братську могилу жертв сталінських репресій (фото)

Наприкінці 90-х років минулого століття людські останки з кульовими отворами в черепах знаходили і в самих Шершнях – саме під час будівництва котеджів. Тоді Слідчий комітет не підтвердив гіпотезу про їхню приналежність жертвам репресій. Останки поховали «у межах кладовищ Челябінська», точне місце влада не назвала. Краєзнавці вимагали провести ретельні дослідження поховань, але цього зроблено не було.

За фактом нинішніх знахідок управління Слідчого комітету РФ у Челябінській області призначило перевірку.

При цьому мешканці селища Шершні повідомляють, що поліція та експерти забрали з собою лише кілька черепів та кісток. Десятки останків, що залишилися, мешканцям запропонували викопати самостійно, після чого вивезти їх на сміттєзвалище.

Нагадаємо, ізраїльський аквалангіст знайшов на дні Середземного моря меч, якому близько 900 років.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

 

 

Надрукувати
мітки:
коментарів
15 квітня 2024
09 квітня 2024
13 березня 2024
29 лютого 2024
24 лютого 2024
23 лютого 2024
10 лютого 2024
06 лютого 2024
27 січня 2024