Поділитись:

Яка доля чекає дитячу залізницю у Луцьку після реконструкції набережної вздовж Сапалаївки?

Вівторок, 26 жовтня 2021, 19:32
Яка доля чекає дитячу залізницю у Луцьку після реконструкції набережної вздовж Сапалаївки?

Розповіли, чи зачепить дитячу залізницю запланована реконструкція набережної вздовж Сапалаївки.

Про це йшлося у понеділок, 25 жовтня, під час презентації концепції набережної, повідомляє ВолиньPost.

Нагадаємо, серед рішень – облаштування велодоріжок під мостами задля безпеки, дитячий майданчик напроти Палацу учнівської молоді, зона відпочинку напроти ботсаду, зона відпочинку для молоді навпроти дитячої залізниці, майданчик для вигулу собак на Задворецькій, дві зони відпочинку поблизу комплексу «Атлант», серед яких – спортивна, зона відпочинку дорослих із барбекю та зона вигулу тварин поблизу ресторану «Срібні лелеки», використати передбачену розвинену інфраструктуру ЖК «Оселя парк», зона відпочинку для гірських велосипедів у парку 900-річчя з трамплінами і різноманітними трасами. Вздовж усієї набережної річки планують зробити якісне освітлення та встановити камери задля безпеки.

Керівник фракції «Громадянський Рух «СВІДОМІ» у Луцькій міській раді Тарас Шкітер зазначив, що чимало людей після опублікування проєкту у соцмережах цікавилися долею дитячої залізниці після реконструкції набережної вздовж Сапалаївки, мовляв, її можуть знести. Тож попросив прокоментувати питання архітекторку Ольга Федорчук, котра виготовила проєкт.

«Цим проєктом ми не зачіпаємо дитячу залізницю. Він проходить як доповнення до неї, як транспортна інфраструктурна підтримка. Навпаки ми створюємо навіть майданчики відпочинку біля кінцевої станції, тож люди матимуть інтерес туди приїхати», – зазначила архітекторка.

Нагадаємо, у Луцьку в районі «Сіті-парку» фекальні відходи зливали до річки Сапалаївка.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

 

 

Надрукувати
мітки:
коментарів