Поділитись:

Двом комунальним підприємстам Волині допоможуть на 9,5 мільйона гривень

Середа, 12 жовтня 2016, 11:23

Кошти на діяльність КП "Волиньприродресурс" та встановлення котелень у медичних закладах пропонують спрямувати з обласного бюджету.

Про це йшлося під час засідання постійної комісії облради з питань використання майна спільної власності територіальних громад сіл, селищ, міст області 11 жовтня, – інформує ІА Волинські Новини.

Декілька змін до програми підтримки комунальних підприємств пропонують внести депутатам облради.

Як повідомила начальник відділу з питань управління об'єктами спільної власності територіальних громад сіл, селищ, міст області та землями комунальної власності виконавчого апарату обласної ради Мирослава Якимчук, 1,5 мільйона гривень пропонують виділити для КП "Волиньприродресурс" та 8 мільйонів – для КП "ІАЦ "Волиньенергософт".

Для КП "Волиньприродресурс" кошти спрямують на статутну діяльність (раніше підприємству виділяли 220 тисяч гривень). Член комісії Сергій Слабенко поцікавився, на які конкретно витрати спрямують цю суму. Член комісії Вячеслав Рубльов пояснив, що кошти потрібні для виготовлення документації, щоб підприємство займалося тими речами, які декларували під час сесії облради.

Він наголосив, що Україна вже протягом двох років не може навести лад у сфері корисних копалин, а Волинь – єдина область, яка йде таким шляхом. Депутатам нададуть детальний звіт про використання коштів.

Із восьми мільйонів для "Волиньенергософту" 500 тисяч передбачать на виготовлення технічної документації з будівництва котелень, зокрема у Волинському обласному дитячому територіальному медичному об'єднанні та обласній клінічній лікарні. Решта коштів буде спрямована на закупівлю обладнання і будівництво котелень.

Рубльов пояснив, що йдеться про добудову до котельні обласної клінічної лікарні у Луцьку для твердопаливних котлів. Термін окупності котлів, з його слів, становитиме два роки.

Члени комісії рекомендували підтримати проект рішення.

Надрукувати
мітки:
коментарів