Зима на носі: на засніжені дороги Волині виїдуть майже 300 одиниць техніки (фото)

Понеділок, 25 жовтня 2021, 09:23

Аби забезпечити безперебійний рух автотранспорту автодорогами Волині в зимовий період дорожники заготовили 19,6 тис. тонн фрикційних матеріалів, 3,6 тис. тонн технічної солі, 763 тонн холодних сумішей. Для складування і зберігання цих матеріалів підготовлено 39 тимчасових і стаціонарних баз.

Про це повідомляє Служба автомобільних доріг у Волинській області.

На Волині для ліквідації зимової слизькості та розчищення шляхів від снігу підрядні підприємства планують задіяти 272 одиниці власних машин та механізмів, а також укладено договори з іншими підприємствами області про залучення, за потреби, ще 21 одиниці техніки для очищення доріг від снігу. Підготовлено до використання 84 одиниці навісного обладнання (відвалів).

 

 

 

 

 

На 74 одиниці дорожньої техніки встановлено GPS-трекери, такі роботи тривають.

Окрім того, дорожники проводять роботи з влаштування понад 11 000 м.п. засобів пасивного снігозахисту.

Також на автомобільних дорогах державного значення області завершені роботи з ремонту та підготовки 35 майданчиків для тимчасового відстою транспортних засобів у період несприятливих погодних умов осінньо-зимового періоду 2021-2022 років. Окрім того, визначено ще 10 додаткових місць, де можна перечекати негоду.

Аби оперативно реагувати на будь-які випадки ускладнення руху, здійснюється постійний моніторинг стану дорожнього покриття за допомогою 26 камер відеоспостереження. При настанні несприятливих погодних умов в Службі автомобільних доріг у Волинській області та в підрядних підприємствах буде організовано цілодобове чергування диспетчерських служб та відповідальних чергових з-поміж інженерно-технічних працівників.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: