Поділитись:

Двох волинських лісників судитимуть за підробку документів

Середа, 12 жовтня 2016, 08:21

Прокуратура Волині скерувала до суду обвинувальні акти щодо двох лісничих Куклинського лісництва державного підприємства "Маневицьке лісове господарство".

Службові особи – 26-річний житель села Галузія та 20-річний житель села Лісове Маневицького району – обвинувачуються у складанні й видачі завідомо неправдивих офіційних документів та внесенні до офіційних документів завідомо неправдивих відомостей (кримінальне правопорушення, передбачене ч. 1 статті 366 Кримінального кодексу України), – повідомляє прес-служба прокуратури Волині.

У травні 2015 року державним підприємством "Маневицьке ЛГ" було видано лісорубний квиток, на підставі якого Куклинському лісництву дозволено здійснити рубку лісу на площі 5,7 га. У червні лісове господарство уклало договір підряду із підприємцем, який зобов'язався виконати рубку.

У грудні 2015 року один лісничий, приховуючи факт того, що ліс на площі 3,9 га так і не був зрубаний, вніс неправдиві відомості до акту огляду місць заготівлі деревини, вказавши, що роботи виконані повністю. Такі ж неправдиві дані інший лісник вніс в акт виконаних робіт. І лісове господарство заплатило підприємцю за нібито зрубаний ліс, який росте і досі.

У ході досудового розслідування збитки, завдані державі, відшкодовані у повному обсязі. Обидва працівники державного підприємства щиро розкаялися у вчиненому та активно сприяли розкриттю злочину. Відтак із ними укладено угоди про визнання винуватості.

Тепер – слово за судом.

Надрукувати
мітки:
коментарів