Поділитись:

Тут теж війна: показали, як у Боголюбах помирають від коронавірусу (відео 18+)

Неділя, 24 жовтня 2021, 16:40
Тут теж війна: показали, як у Боголюбах помирають від коронавірусу (відео 18+)

Люди у кисневих масках важко дихають, лікарняні ліжка стрімко заповнюються новими хворими, а медики падають з ніг, аби встигнути надати допомогу кожному пацієнту. Не всім, однак, ще можна допомогти. 

Такими є будні у реанімації Волинської обласної лікарні в Боголюбах. Вона з початку пандемії стала профільною у боротьбі з коронавірусом. 

Прессекретар Волинської обласної лікарні Андрій Гнатюк показав, як медики обласної лікарні борються за життя коронавірусних пацієнтів у реанімації. Відповідний допис він оприлюднив на своїй фейсбук-сторінці. 

«Це ковідна реанімація в Боголюбах – епіцентр хвороби... Я не прихильник таких відео, щоби хайпувати. Але після почутого від молоді: «Умирают! Ну и пусть умирают!», розумієш: а вони ж такі не одні. Іноді жорсткіша картинка потрібна як холодний душ, щоби добре струсонути свідомість тих, хто не розуміє, що ковід – то не жарт. Бо коронавірус оголосив людству справжню війну, і хто її виграє, залежить від Бога, від нас і нашої віри. І ніхто не знає, де його лінія розмежування й чи вдасться не наблизитися до неї. А якщо ж таки доведеться, то чи вдасться повернутися на рідну сторону. Бо для інших переступ стає фатальним.

І все ж – людям потрібна віра. Тому всі сюжети про ковід будував так, щоби люди не втрачали віри в себе, в лікарів, у Бога. Часто згадую ту першу пацієнтку ковідного шпиталю, 82-річну пані Марію, яку після важкого перебігу вдалося поставити на ноги й виписати. І без віри її та лікарів тут, очевидно, не обійшлося. Лікарі готові рятувати і врятовувати, але ми мусимо їм самим допомогти. І отже, насамперед зрозуміти, що заходи безпеки вкрай необхідні», – йдеться у дописі.

Станом на 24 жовтня у Боголюбах 184 пацієнтів, 10 – у реанімації. За добу померли 3 людини, використано 5, 5 тонн кисню. Залишилося 15 тонн. Заправку кисневих бочок перенесли з середи на вівторок. Останнє заповнення було вчора. Таке швидке використання кисню свідчить, наскільки важкі хворі в стаціонарі.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

Надрукувати
мітки:
коментарів