Креативні та сучасні: чим дивують нові рекреаційні пункти від волинських лісівників (фото, відео)

Неділя, 24 жовтня 2021, 16:10

Шість нових рекреаційних пунктів «Лісовичок» з'явилися нещодавно у волинських лісах. Альтанки із сучасним дизайном, зручні печі, місця для відпочинку з підведеною водою та незвичайні дитячі майданчики – це далеко не повний перелік того, чим дивують нові локації для відпочинку на природі. 

У п'ятницю, 22 жовтня оглянути рекреаційні пункти поїхали голова Волинської ОДА Юрій Погуляйко, голова Волиньради Григорій Недопад та очільник обласного управління лісового та мисливського господарства Олександр Кватирко, якому і належить ідея осучаснити відпочинок волинян. 

 

Олександр Кватирко каже, що таким чином ліс вдасться врятувати від пожеж, які часто стаються в результаті необережного відпочинку посеред лісу. А у спеціально відведених місцях відпочивати не тільки безпечно, але і затишно. 

Журналісти ІА «Конкурент» і собі навідалися у три нові рекреаційні зони, і зібрали для вас новинки і особливості, якими вони дивують. 

 

«Лісовичок» Ковельського лісового господарства

При дорозі, але трохи на відстані від міської метушні розкинувся один із новин рекреаційних пунктів. 

Кілька сучасних альтанок, одна з яких велика та з кухнею, можуть забезпечити відпочинок не тільки у теплу пору року. Тут облаштовані печі і мангали для тих, хто любить готувати на природі. Між красивими соснами висять затишні ліхтарики, які роблять атмосферу тут дуже теплою і трохи романтичною. 

На обгородженій території свіжий газон і зручно вимощені доріжки до кожної з альтанок. Велика та сучасна вбиральня має всі зручності та опалюється. На в'їзді до пункту є магазин з дарами лісу – варенням, замороженими ягодами і дичиною, медом та грибами. Придбати тут також можна зелені рослини у горщику та все для лазні. 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

«Лісовичок» Маневицького лісового господарства

На виїзді з міста, одразу навпроти заправки знаходиться ще один новий рекреаційний пункт. 

Альтанки з кранами та підведеною водою, печі з дровами, велика територія для відпочинку дорослих і дітей – далеко не повний перелік того, що тут пропонують відвідувачам. 

У лісовому магазинчику, крім традиційних меду, варення і грибів, можна знайти також лимони місцевого виробництва. А для тих, хто бажає придбати подарунки для рідних, пропонують унікальні сувенірні набори. 

Також тут є доступ до Wi-fi, що дозволяє сучасній людині відпочивати, але завжди бути на зв'язку. 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

«Лісовичок» Колківського лісового господарства

Мабуть, наймасштабнішим і найбільш вражаючим із шести нових рекреаційних пунктів є "Лісовичок" поблизу Колок. Велика територія, старі і доглянуті дерева, красива водойма, і найголовніше – сучасний дитячий майданчик у екостилі захоплюють. 

Осінньої пори ліс навколо радує яскравими кольорами. Тут є місце, щоб прогулятися, помедитувати над водою, або ж гамірно відпочити всією родиною. 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Наразі у лісовому господарстві вирішують, скільки коштуватиме відпочинок у нових рекреаційних зонах. Однак, вже зараз як лісівники, так і керівники області впевнені, що час, проведений тут, точно запам'ятається волинянам і гостям області. 

Наступного року на Волині планують відкрити не менше рекреаційних пунктів. Загалом по області лісівники облаштували вже більше семи сотень місць для відпочинку у лісі. 

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: