Поділитись:

Волинському поліцейському, який зупинив п'яного прокурора, «світить» 5 років

Субота, 23 жовтня 2021, 18:30
Волинському поліцейському, який зупинив п'яного прокурора, «світить» 5 років

Поліцейському з Нововолинська, який зупинив працівника прокуратури з ознаками алкогольного сп'яніння, загрожує 5 років ув'язнення. Правоохоронцю закидають незаконне проникнення на приватну територію.

Про це йдеться у сюжеті телеканалу ICTV.

Затриманий прокурор відмовився проходити тест на алкоголь натомість почав тікати від правоохоронця і заховався на подвір'ї своїх родичів. Тепер поліцейського судять за проникнення на приватну територію. Натомість прокурор не поніс жодної відповідальності.

«Люди побачили, що він був п'яний. Сів в автомобіль і попрямував», – розповідає поліцейський Віктор Циплаков.

Після того, як поліцейські увійшли на подвір'я і спробували вкотре вмовити чоловіка пройти тест на алкоголь, той сів у машину і почав тікати від переслідування вузькими вулицями Нововолинська. Поліцейським все ж вдалося наздогнати втікача. Він вкотре відмовився проходити тест, а відповідно до закону, це автоматично означає, що водій таки перебуває у стані сп'яніння.

Однак, в результаті винним виявився патрульний. Його звинуватили у незаконному проникненні на територію приватної власності.

«Стаття передбачає відповідальність за проникнення в житло. Я не проникав ні в яке житло, а переслідував суспільно-небезпечну особу», – каже поліцейський.  

Правоохоронець переконаний, що діяв в рамках закону та в інтересах суспільства і держави.

Притягнути поліцейського до відповідальності вимагають власники будинку, навколо якого бігав прокурор. Тож тепер чоловікові загрожує до 5 років позбавлення волі.

Щодо прокурора, то його звільнили з посади відразу ж після інциденту, однак, він поновився через суд. Щобільше – домігся виплати компенсації від держави за вимушений прогул розміром 65 000 гривень.

Керівництво прокуратури заявляє, що таким кадрам у правоохоронній структурі не місце, однак, звільнити його допоки не вдається. 

«Ми очікуємо рішення суду апеляційної інстанції. Лише після того, як воно буде ухвалене, атестаційна комісія зможе приймати рішення про можливість його роботи у новій прокуратурі», – зазначила речниця Волинської обласної прокуратури Наталія Мурахевич.

Нагадаємо, у Луцькому районі нетверезий водій вантажівки скоїв дорожньо-транспортну пригоду і спробував дати хабаря правоохоронцям. ДТП сталась у п'ятницю, 22 жовтня.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

 

 

Надрукувати
мітки:
коментарів
17 квітня 2024
16 квітня 2024
15 квітня 2024
12 квітня 2024
11 квітня 2024
14:00
10 квітня 2024