Поділитись:

ОСББ проти управлінських компаній: хто кращий (відео)

Середа, 20 жовтня 2021, 19:45
ОСББ проти управлінських компаній: хто кращий (відео)

Створення ОСББ набирає популярності щороку. У Луцьку багато будинків ще не визначились з формою управління: довіритись управлінській компанії чи створити власне ОСББ.

Про це в рамках ефіру програми «Відкрита влада. Місто» телеканалу «Аверс», на тему «Житловий сектор: відповідальність мешканців, управителів, влади» розмірковувала депутатка Луцької міської ради, від Громадянського Руху «СВІДОМІ», Алла Надточій.

«У Луцьку люди готові брати на себе відповідальність в створенні ОСББ. Будинків, що обслуговуються управлінськими компаніями, значно менше. Також, є маленькі будинки по 4-16 квартир в яких самоорганізація відбувається по іншому. Створюються ініціативні групи для вирішення власних будинкових питань», – розповіла депутатка.

Основна перевага ОСББ, що будь-які роботи проводять наймані працівники, отже не потрібно виділяти гроші на постійну заробітну плату як в управлінських компаніях. Також, ОСББ – це не прибуткова організація, створена для управління власним майном, отже звільнена від податку на прибуток, тобто гроші які мали б витрати на податки залишаються на потреби будинку.

«Люди вже зрозуміли, що з ОСББ обслуговування набагато ефективніше та дешевше», – зауважила депутатка.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

Надрукувати
мітки:
коментарів
25 квітня 2024
22:02
24 квітня 2024