Поділитись:

Від коронавірусу помирають молоді волиняни: що з епідситуацією в області

Середа, 20 жовтня 2021, 13:10

Від коронавірусу на Волині все частіше помирають молоді люди. 

Про це стало відомо під час брифінгу у Волинській ОДА у середу, 20 жовтня. 

За словами головної державної санітарної лікарки Волинської області Наталії Янко, зараз у області найбільше поширений штам «Дельта». Важких випадків побільшало, а з ними зросла і смертність серед населення. Однак, якщо раніше від коронавірусу помирали люди старшого віку, і ті, хто мав супутні захворювання, зараз все частішають випадки смерті і серед молодого населення. 

«Україна вийшла на рекордну кількість хворих летальних випадків. І на Волині останнім часом фіксують багато смертей. Найбільше смертності серед 60+ років, але помирають і молоді люди. Щоб захистити себе, треба зробити щеплення, щоб був колективний імунітет», – наголошує медик. 

Збільшується навантаження на заклади охорони здоров'я у зв'язку з великою кількістю пацієнтів, котрі потребують госпіталізації, а також тих, хто потребує кисневої підтримки.

«На сьогодні в області завантаженість ліжок становить 61,5% при індикаторному показнику 65%. І при перевищенні ще хоча б одного із показників навантаження на медичну систему протягом трьох днів поспіль область може потрапити до червоної зони. Щоденно 20-50 дітей заражаються коронавірусом. Найбільше серед них хворіють школярі і вихованці дитсадочків. Найбільше хворіє вікова група 15-17 років. Для «дельти» збільшення ураження дитячого населення», – каже Наталія Янко.

Наразі середній показник щеплення населення на Волині складає 20%. Райони з низьким показником щеплення викликають занепокоєння кількістю нових хворих. Так, у Камінь-Каширській громаді показник вакцинованого населення становить всього 8%, а середній показник захворюваності вдвічі перевищує середній по області. 

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

Надрукувати
мітки:
коментарів