У Володимирі відреставрують давньоруське городище: розробляють проєктну документацію

Середа, 20 жовтня 2021, 16:02

У Володимирі 21-го жовтня розпочнеться аукціон на виконання робіт із розробки науково-проектної документації: «Реставрація, пристосування та музеєфікація пам’ятки археології "Городище – Вали ІХ-ХІІІ століть" у комплексі земляних валів замку ХІV-XVI століть».

Про це пише БУГ.

Очікувана вартість проєкту – 450 тисяч гривень, про це повідомляє сайт Prozorro.

Вали давнього городища у Володимирі є пам’яткою часів Київської Русі. Дерев’яна фортеця, вали та стіни були облаштовані в ІХ ст. на місці Зимненського городища.

Нині на території городища діє простір «Князівський шлях до трону», де розташовані фігури п’ятьох волинських князів, вартового та найбільший в Україні різьблений дерев’яний трон заввишки три метри.

У рамках реалізації цього проєкту передбачено проведення археологічних досліджень, реставрацію та пристосування для музейних функцій пам’ятки археології, земляних валів, в’їзної групи та упорядження внутрішньої та зовнішньої територій, а також облаштування зовнішніх інженерних мереж.

Розробка науково-проєктної документації включатиме:

  • здійснення археологічних досліджень пам’ятки,
  • виконання архітектурних обмірів пам’ятки та приміщень на території,
  • фотофіксацію земельної ділянки, на якій розташований об’єкт з навколишньою забудовою, загальних зовнішніх виглядів пам’ятки, фрагментів фасадів, конструкцій, декоративних елементів, приміщень, інтер’єрів та проведення експертизи.

Зазначається, що документація має бути розроблена до 30 грудня 2021 року.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: