Поділитись:

Слідом за «Манчестер Сіті» арабські шейхи прийшли і в «Ньюкасл»

Вівторок, 19 жовтня 2021, 13:29
Слідом за «Манчестер Сіті» арабські шейхи прийшли і в «Ньюкасл»

Суверенний фонд Саудівської Аравії, чиї активи становлять близько 420 мільярдів доларів, придбав англійський футбольний клуб «Ньюкасл Юнайтед». Нові власники цього клубу з північного сходу Англії – найбагатші серед всіх, хто зацікавився АПЛ. Абрамович в порівнянні з ними – небагатий роботяга. Для Англії подібні угоди не нові: у 2008 році «Манчестер Сіті» був куплений компанією Abu Dhabi United Group, що з часом перетворило клуб в одного з лідерів європейського футболу. А в 2010 році тайський мільярдер Вишай Шрівадданапрабха став власником «Лестера». У сезоні-2015/16 клуб сенсаційно виграв чемпіонат країни.

Як показує практика, великі грошові інвестиції в підсумку призводять до результатів – «Сіті» і «Лестер» підтверджують це. «Ньюкасл» зразка 2021 року мешкає на дні турнірної таблиці англійської Прем'єр-ліги, але після зимового трансферного вікна клуб безперечно мусить поправити своє становище.

Якщо ви впевнені в позитивному впливі саудівських інвестицій на результат клубу з Ньюкасла настільки, що готові укласти парі, то зробити це з мінімальними ризиками допоможе Legalbet: на сайті читач дізнається, де знайти фрібети для гри без вкладення реальних грошей.

«Ньюкасл» не просто черговий клуб без історії, куплений багатими інвесторами. «Сороки» чотири рази ставали чемпіонами Англії, а кольори клубу захищали легендарні Пол Гаскойн, Алан Ширер і Енді Коул. До того ж клуб став героєм одного з найпопулярніших художніх фільмів про футбол - саме в «Ньюкаслі» грав головний герой «Гола» Сантьяго Муньес.

А ось на європейській арені «Ньюкасл» досягненнями не відзначився – в сезоні 1968/69 років клуб виграв Кубок ярмарок (попередник Кубка УЄФА, який пізніше перетворився в Лігу Європи). У 2006 році «сороки» перемогли в Кубку Інтертото (який, до слова, вигравали такі клуби, як данський «Ольборг», казахстанський "Тобол" і кіпрський «Етнікос»), на чому досягнення клубу на міжнародній арені і закінчилися.

Кращі сезони клубу за останній час припали на кінець XX століття - більшість футбольних фанатів і не пам'ятають грізний «Ньюкасл» Кевіна Кігана, який громив «Тоттенхем» з рахунком 7: 1 і випереджав «Манчестер Юнайтед» в суперечці за трансфер Алана Ширера.В останні роки клуб кочував з АПЛ в Чемпіоншип (другий за силою дивізіон Англії) і назад, тому більшість уболівальників «Ньюкасла» сприйняло покупку клубу з неприхованою радістю. Чому ж серед фанатів залишилися незадоволені? Вся справа в голові інвестиційного фонду, який купив клуб, - принц Мухаммед бін Салман Аль Сауд у 2018 році був звинувачений у зникненні саудівського журналіста Джамала Хашогі, що критикував діяльність монарха в ЗМІ. Уряд визнав факт вбивства Хашогі, а за чутками, більшість обвинувачених у злочині – охоронці нового власника «Ньюкасла». 

Так чи інакше, для стороннього глядача угода – справжнє свято. Завдяки їй чемпіонат Англії стане ще більш конкурентним. Колись в країні була «Велика четвірка», яка найближчим часом може перетворитися в «Велику вісімку». Ну або в огидну, кому як краще.

Надрукувати
мітки:
коментарів