Поділитись:

Жителів сіл біля Луцька обіцяють забезпечити транспортом

Вівторок, 11 жовтня 2016, 11:18
Жителів сіл біля Луцька обіцяють забезпечити транспортом

Люди, які проживають у населених пунктах Милуші, Зміїнець, Підгайці та Забороль, занепокоєні через зміну схему руху деяких маршрутів.

Про це повідомляє прес-служба Волинської ОДА.

Нагадаємо: відповідно до рішення виконавчого комітету Луцької міської ради від 23 вересня 2016 року № 570-1 "Про внесення змін в мережу автобусних маршрутів загального користування" з 1 грудня 2016 року внесені зміни у назві окремих міських маршрутів, а відтак зміняться схеми руху автобусних маршрутів № 25 "Карбишева – с. Забороль" на № 25 "Карбишева – Володимирська (МКБ)", №30 "Володимирська – с. Підгайці" на "Володимирська –Дубнівська (кільце)" та №32 "Окружна – с.Липини" на "Окружна – Теремнівська (Райлікарня)".

Окремим рішенням виконавчого комітету Луцької міської ради від 23 вересня 2016 року № 569-1 "Про проведення конкурсу на перевезення пасажирів за автобусним маршрутом загального користування" змінено назву міського автобусного маршруту № 22 "Карбишева – с. Милуші" на № 22 "Карбишева – Ковельська" та оголошено конкурс на перевезення пасажирів за вищевказаним автобусним маршрутом.

Жителі приміських почали обурюватися такими рішеннями. Не підтримує такі дії вдлади Луцька і голова ОДА Володимир Гунчик.

"Знову ж таки – політики за цим рішенням. І в першу чергу політика людей, які дуже зацікавлені в проведенні виборів, пов'язаних із об'єднанням громад навколо Луцька. Тому, що це одна зі спроб розхитати ситуацію в Луцькій міській раді, провести позачергові вибори і знову випробувати на міцність позиції міського голови Миколи Романюка", – зазначив Гунчик.

З його слів, обласна державна адміністраці дала згоду на продовження міських маршрутів до цих населених пунктів.

"Люди з міста, які мають присадибні ділянки, повинні мати можливість до них заїжджати, тому що це рішення приймалося саме для людей з міст. В нас немає більше в Луцьку території, де можна було б розвивати садівництво і приватне господарство. Моя позиція як голови адміністрації – сприяти тому, щоби люди з міста мали можливість доїжджати до своїх садівничих товариств. І знову ж таки, тими ж маршрутами сільські люди мають можливість приїжджати в Луцьк на ярмарки, вирішувати свої питання – це спільні інтереси обох громад", – переконаний голова ОДА.

Як повідомив директор департаменту інфраструктури та туризму облдержадміністрації Іван Мирка, об'єктами чергового конкурсу груп оборотних рейсів приміських та міжміських маршрутів загального користування будуть визначені додаткові маршрути, де курсуватимуть автобуси до населених пунктів Підгайці та Забороль.

"Одночасно, департаментом інфраструктури та туризму зобов'язано перевізників, які здійснюють перевезення пасажирів у Торчинському та Рожищенському напрямках, за межами міста зупинятись на кожній облаштованій зупинці для посадки-висадки пасажирів, – додав Мирка.

Надрукувати
мітки:
коментарів