Поділитись:

Заощадять 11 млрд гривень бюджету: Мінцифри запустило Єдину систему соціальної сфери (відео)

Вівторок, 19 жовтня 2021, 00:28
Заощадять 11 млрд гривень бюджету: Мінцифри запустило Єдину систему соціальної сфери (відео)

У пілотних регіонах України запустили Єдину інформаційну систему соціальної сфери (ЄІССС). Впровадження єдиної системи дозволить щороку заощаджувати бюджету до 11 млрд грн та 1300 тонн паперу.

Про це 18 жовтня розповіли під час спільного брифінгу міністр цифрової трансформації Михайло Федоров та міністерка соціальної політики Марина Лазебнаповідомляє пресслужба Мінцифри.

У міністерстві зазначили, що на соцсферу витрачається щорічно найбільше коштів – понад 700 млрд грн, проте державі важко прослідкувати правильність використання цих коштів та адресність їх отримання. За попередніми даними Міністерства фінансів, 10-12% всіх соціальних виплат – це корупція.

«Єдина інформаційна система соціальної сфери необхідна як для кожного українця, так і для держави. ЄІССС допоможе максимально спростити процес отримання послуг для українців. Більше не треба буде збирати десятки папірців та місяцями чекати розгляду заяв на субсидію чи призначення пенсії. А державі вона дозволить формувати ефективну соціальну політику та відслідковувати корупційні ризики», – зазначив Федоров.

Водночас через «Дію» хочуть надавати низку соціальних послуг, зокрема:

  • отримання субсидій;
  • призначення пенсій;
  • послуги для ВПО.

Додається, що послуги стануть доступні після «Дія Саміту», який відбудеться найближчим часом.

«Система, яку ми презентували сьогодні, це справжня революція у сфері соціального захисту – адміністративна, фінансова, ідеологічна. Її Інформаційне ядро – Єдиний соціальний реєстр, створений замість десятка не пов’язаних між собою реєстрів та інформаційних систем. Ми вперше на практиці реалізуємо принцип єдиного соціального вікна для кожної людини, зручного та позбавленого корупції», – підкреслила Лазебна.

Крім того, тестова версія ЄІССС вже працює у чотирьох територіальних управліннях соцзахисту населення та п’яти ОТГ Київської та Житомирської областей.

«Запуск системи на всій території України відбудеться наступного року. Масштабування ЄІССС в межах країни допоможе українцям швидко отримувати необхідні послуги та скоротить терміни їх надання», – зазначає пресслужба Мінцифри.

Нагадаємо, державні послуги без черг, ксерокопій та паперових бланків вже сьогодні доступні для волинян. 

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

 

 

Надрукувати
мітки:
коментарів
26 лютого 2024
20 грудня 2023
13 жовтня 2023
19 травня 2023
09 квітня 2023
24 березня 2023
17 березня 2023
05 березня 2023
04 березня 2023
21 лютого 2023