Поділитись:

Створити волинський некрополь: владика Михаїл просить землі (відео)

Понеділок, 18 жовтня 2021, 14:42

Митрополит Луцький і Волинський Михаїл звернувся до обласної та Луцької міської рад із пропозицією визначити місце поховання видатних волинян.

Про це стало відомо з сайту Волинської єпархії ПЦУ.

«Кладовища, де поховано знаменитих людей, як-от Байкове у Києві, Личаківське у Львові, з часом перетворюються не тільки у місця їх вічного спочинку, місця молитви за їх упокоєння, місця “культури смерті” (де доклали старань кращі скульптори й архітектори), а й культури життя. Адже відвідання цих могилок надихає продовжувати справу небіжчиків, кличе до сумлінної праці, підносить любов не лише до небесної, а й до земної Батьківщини. За таким зразком було б добре заснувати цвинтар, на якому ховатимуть наших славетних земляків, – Волинський некрополь. Ті, хто найбільше потрудився для Волині й України в цілому, особливо прославив її будь-якими талантами, даними Творцем, можуть бути поховані саме там. З-поміж людей різних професій та посад тут могли б бути поховання і спочилих очільників області й обласного центру», – йдеться у листі-зверненні.

Владика Михаїл вважає, що зведення некрополю, стало б іще однією спонукою до старанної праці на благо волинян, праці, яку було б ще й таким чином пошановано по відході у вічність. Тому просить розглянути це питання і відвести земельну ділянку для створення Волинського некрополя.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

Надрукувати
мітки:
коментарів