Поділитись:

За фінансування охорони здоров'я відповідатиме місцева влада

Понеділок, 10 жовтня 2016, 16:13
За фінансування охорони здоров'я відповідатиме місцева влада

Повноваження регулювання фінансових питань у сфері охорони здоров'я будуть передані місцевій владі.

Про це заявила виконувач обов'язків міністра охорони здоров'я Уляна Супрун на презентації змін системи охорони здоров'я в регіонах, – повідомляє ZN.UA.

У МОЗ зазначають, що на місцевому рівні громадськість відповідальна і може впливати на ухвалення рішень про розподіл громадських коштів через тиск на обраних нею депутатів. Реформа охорони здоров'я передбачає перехід на систему фінансування, в якій "гроші йдуть за пацієнтом".

"Таким чином, пацієнт зможе вибрати лікаря, підписати з ним договір і отримати послуги, в незалежності від місця прописки", – зазначила Супрун.

Як відзначили в прес-службі МОЗ, мета реформи, розпочатою командою Супрун – створення системи універсального доступу, тобто гарантованого державою пакету медичної допомоги, доступної кожному громадянину, незалежно від місця проживання, роботи і соціального статусу.

За словами Супрун, для цього необхідно реформувати первинна і вторинна ланка медичної допомоги, а також підвищити рівень кваліфікації фахівців і перейти до національної системи медичного страхування. У вересні заступник міністра охорони здоров'я Павло Ковтонюк заявив, що система державного медичного страхування має запрацювати в Україні до 2017 року.

Надрукувати
мітки:
коментарів