Поділитись:

Зеленський започаткував міжнародний конкурс наукових розробок «Міст Патона»

П'ятниця, 15 жовтня 2021, 01:31
Зеленський започаткував міжнародний конкурс наукових розробок «Міст Патона»

В Україні започатковано міжнародний конкурс наукових, науково-технічних розробок та інноваційних проєктів «Міст Патона. Paton Bridge».

Відповідний указ підписав Президент Володимир Зеленський.

Згідно з документом, проведення конкурсу «Міст Патона. Paton Bridge» започатковано «з метою створення сприятливих умов для залучення молоді до наукової, науково-технічної та інноваційної діяльності, поглиблення інтеграції України до всесвітньої наукової та інноваційно-підприємницької спільноти, посилення міжнародного співробітництва в цій сфері, позиціонування України як держави з потужним інтелектуальним та підприємницьким потенціалом, підвищення її інвестиційної привабливості».

В указі зазначається, що Кабінет Міністрів має утворити у двотижневий строк організаційний комітет з підготовки і проведення конкурсу. Оргкомітет очолить Прем'єр-міністр, до його складу також мають бути залучені представники центральних і місцевих органів виконавчої влади, органів місцевого самоврядування, Національної академії наук України, Національного центру «Мала академія наук України», Фонду розвитку інновацій, громадських об'єднань, статутна діяльність яких пов'язана з науковою, науково-технічною, інноваційною сферами, молоді вчені та фахівці.

Уряд має розробити з урахуванням пропозицій оргкомітету та у місячний термін затвердити положення про конкурс і план заходів з його організації та проведення у 2021 - 2022 роках, забезпечивши його виконання.

Кабміну доручено організувати широке висвітлення заходів із організації та проведення конкурсу, зокрема й за кордоном, забезпечити фінансування цих заходів у 2021 - 2022 та наступних роках.

Згідно з указом, Міністерство закордонних справ має сприяти в межах повноважень здійсненню відповідних заходів.

Указ набирає чинності від дня його опублікування.

Нагадаємо, вищий антикорупційний суд заочно арештував сина президента-втікача Віктора Януковича Олександра у справі про заволодіння «Межигір’ям».

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

 

 

Надрукувати
мітки:
коментарів
09 лютого 2024
22 січня 2024
12 вересня 2023
17 серпня 2023
11 січня 2023
25 травня 2022
12 квітня 2022
14 лютого 2022
20 січня 2022
09 грудня 2021