Поділитись:

«Укрзалізниця» вводить нові правила пасажироперевезень

Середа, 13 жовтня 2021, 16:22

11 жовтня Кабінет Міністрів України вніс зміни до постанови №1236, які передбачають посилення правил для пасажирських перевезень у регіонах зі значним поширенням COVID-19.

«Укрзалізниця» виконає постанову Кабміну щодо зміни правил проїзду на час карантину і з 21 жовтня на міжрегіональні поїзди пускатимуть лише «ковід-безпечних» пасажирів.

Про це стало відомо з сайту перевізника.

з 21 жовтня при посадці на поїзд провідник перевірятиме у пасажира наявність таких документів:

  • паспорт,
  • посадковий квиток,
  • COVID-сертифікат або ПЛР-тест / тест на антиген.

Сертифікат може бути як паперовий, так і електронний. Пасажирів, у яких немає «коронавірусних» документів, на поїзд пускати не будуть. Провідник має право відмовити в доступі.​

Зараз «Укрзалізниця» веде переговори з найбільшими мережами лабораторій щодо відкриття на вокзалах пунктів експрес-тестування на Covid-19.

«Ми звернулись до найбільших лабораторій, щоб безпосередньо на вокзалах розгорнути пункти, які зможуть надавати послуги з експрес-тестування. Ведемо переговори, щоб це була мінімальна ціна для людей, які з якихось обставин не мають вакцини», – під час брифінгу сказав керівник пасажирського напрямку УЗ Олександр Перцовський.

Компанія також закликала МВС допомогти перевізникам дотримуватись карантинних правил і залучити до перевірок пасажирів поліцію.

Для пасажирів віком до 18 років наявність вищевказаних документів, крім проїзного документа та документа, що підтверджує особу, не вимагається.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

Надрукувати
мітки:
коментарів