Поділитись:

Смертельний поштовх: суворе покарання за ненавмисне вбивство волинянина

Понеділок, 11 жовтня 2021, 16:00
Смертельний поштовх: суворе покарання за ненавмисне вбивство волинянина

У селі Забороль Луцького району у квітні 2019 року сталася шарпанина між чоловіками, яка закінчилася трагедією. Один загинув, а другому доведеться відправитися у тюрму.

Відповідний вирок оголосив Луцький міськрайонний суд 4 жовтня.

Як вбачається із вироку, раніше не судимий військовослужбовець свою вину заперечив. Чоловік розповів, що 26 квітня 2019 року після закінчення робочого дня знайомий попросив у нього забрати коробку з коньяком, оскільки той мав їхати додому автобусом. Чоловік так і зробив. Увечері батько попросив, щоб той зателефонував знайомому і він забрав свій коньяк.

Коли чоловік прийшов по свій алкоголь, до нього вийшов батько підсудного і понад годину вони провели у гаражі. Після цього підсудний почув у дворі крики та разом із сестрою вийшов із будинку. За словами підсудного, гість почав ображати батька нецензурною лайкою. А коли той намагався його вигнати, він перечепився біля хвіртки і впав. Після цього батько підсудного попросив викликати «швидку». Медики, які приїхали на виклик, госпіталізували потерпілого. Разом з ним до лікарні поїхав батько підсудного. Наступного дня до лікарні поїхав і підсудний – повіз ліки для потерпілого.

Однак, у суді свідки події повідомили, що підсудний таки бив потерпілого. За повідомленням одного зі свідків, чоловік накинувся на потерпілого, від чого той впав і вдарився головою. Медики, які приїхали на виклик, у суді підтвердили, що на чоловікові були сліди несвіжої крові, яким було понад годину. Тобто, вони виникли за деякий час до трагічного падіння. Пізніше експертиза також встановила сліди побоїв на обличчі потерпілого. 

У чоловіка діагностували закриту черепно-мозкову травму, яка відноситься до тяжких тілесних ушкоджень. За кілька днів він помер у реанімації. Тож дії волинянина кваліфікували як вбивство через необережність.

Суд визнав чоловіка винним та призначив покарання у вигляді чотирьох років позбавлення волі. Окрім того, йому доведеться сплатити 600 тисяч гривень компенсації потерпілим.

Нагадаємо, у Волинському апеляційному суді переглянули вирок ковельчанину, який забив свою співмешканку гітарою. Апеляційний суд скасував вирок суду першої інстанції і присудив чоловіку за вбивство жінки 8 років позбавлення волі.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

Надрукувати
мітки:
коментарів