Поділитись:

Стрілянина в Луцьку: за двох поранених зловмиснику дали «умовне»

Понеділок, 11 жовтня 2021, 09:24
Стрілянина в Луцьку: за двох поранених зловмиснику дали «умовне»

фото ілюстративне

У Луцьку зловмисника, який у травні минулого року підстрелив двох чоловіків, відбувся умовним покаранням.

Про це повідомляє ІА «Волинські Новини», посилаючись на вирок Луцького міськрайонного суду Волинської області.

9 травня минулого року близько першої години ночі на проспекті Президента Грушевського в Луцьку уродженець міста Антрацит Луганської області здійснив по чотири постріли з пістолета «Форт 17Р» у двох потерпілих. Ця марка пістолета є гладкоствольною вогнепальною зброєю самозахисту, що належить до травматичної зброї з вогнепальним принципом метання снаряду.

Внаслідок пострілів чоловіки отримали тілесні ушкодження різного ступеня тяжкості.

У суді стрілок визнав свою вину частково, заперечивши у своїх діях хуліганства. Він зазначив, що застосував пістолет, оскільки відчув загрозу життю, однак не став заперечувати, що неправильно оцінив ситуацію. Обвинувачений також повідомив, що будь-яких предметів в руках потерпілих чи інших осіб він не бачив. Зі слів чоловіка, він носив з собою зброю, оскільки в 2018 році на нього був скоєний напад.

Він повідомив суду, що примирився з потерпілими, просив неодноразово вибачення в останніх, відшкодував матеріальну та моральну шкоду.

Натомість потерпілі розповіли суду, що в ту ніч обвинувачений агресивно попросив у них цигарку, а потім запропонував відійти поговорити. Діставши пістолет, він націлив його в голову одному з потерпілих та почав стрілянину. Постріли були нехаотичні та прицільні. Потерпілі чоловіки також зазначили, що свідками події була компанія неповнолітніх, а також чоловік та жінка, яка кричала обвинуваченому, щоб той зупинився.

Вони зазначили, що обвинувачений попросив у них вибачення, у них відсутні претензії морального та матеріального характеру. 

Допитавши свідків та дослідивши докази, суд дійшов висновку, що вина стрілка доведена повністю. Відтак суд призначив йому покарання у виді чотирьох років позбавлення волі, змінивши на рік умовного.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

Надрукувати
мітки:
коментарів
21 квітня 2024
20 квітня 2024
19 квітня 2024
15 квітня 2024
12 квітня 2024
06 квітня 2024
02 квітня 2024
22 березня 2024
20 березня 2024