Поділитись:

Волинянка судиться з "Проліском" за дорогі ванни: що не так зі справою на мільйон

Неділя, 10 жовтня 2021, 11:45
Волинянка судиться з

Жителька села Залаззя, що на Любешівщині, Галина Лаговська у Господарському суді позивається до санаторію «Пролісок». Мовляв, здавала там в оренду дві ванни. Їхня вартість складає близько 1 300 000 гривень.

Оборудку проводили за часів, коли санаторієм керувала Валентина Касарда. А коли ту звільнили, в Лаговської до установи виникли претензії. От тільки судиться сільська мільйонерка без жодного оригінала документів, йдеться в сюжеті телеканалу «Аверс».

Те, що їхня односельчанка судиться за ванни вартістю понад мільйон гривень, для жителів Залаззя новина нечувана. Кажуть, і не знали, що Галина Лаговська могла бути такою бізнесвумен.

Журналістів підприємлива жінка чомусь зустріла агресивно. Спокійно розповісти про суть свого позову категорично відмовилася.

Адвокат Галини Лаговської Олег Грушицький навіть не надав суду оригіналів орендних договорів. Інші документи, які підтверджували б, що вона справді купувала такі дорогі ванни й вони їй належать, судді Інні Якушевій, схоже, не потрібні.

На минулому засіданні її аргументація була дуже цікавою: мовляв, вона розглядає спір про вимогу повернути майно, а не визначає право власності. Як можна повернути чуже майно – не сказала. Витребування оригіналів документів адвокат Лаговської досі заперечує. Каже, на момент припинення договору їх у його довірительки не було.

У суді Галина Лаговська сказала, що документ навіть не підписувала. Лише поставила печатку. Чому відсутній її підпис, адвокат достеменно пояснити не може.

Пояснити це вочевидь може сама пані Галина. Але вона на судові засідання не приїздить. Хоча сума майна, за яке судиться, як для села колосальна – близько 1 300 000 гривень. Тож створюється враження, що жіночка із Залаззя у всій цій справі про ванний бізнес може бути фігурою аж ніяк не головною.

Можливо, у цій справі є свій сірий кардинал? Бо ж орендна схема із любешівською селянкою дуже нагадує відому приказку про жар, який загрібають руками людей, оформлених ФОПами. Поки що суддя знову оголошує перерву. Чи забажає вона викликати в суд саму Галину Лаговську – дізнаємося уже згодом.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

Надрукувати
мітки:
коментарів
19 квітня 2024
17 квітня 2024
15 квітня 2024
12 квітня 2024
11 квітня 2024
10 квітня 2024