Поділитись:

Думали, що це спам: Нобелівський комітет ледве зв'язався із цьогорічними лауреатами

Неділя, 10 жовтня 2021, 03:25

Цьогоріч Нобелівський комітет вкотре стикнувся із труднощами, коли намагався зв'язатися із лауреатами премії та привітати їх з перемогою. Одразу двоє лауреатів – з літератури та премії миру – думали, що отримують телефонний спам.

Так, лауреат Нобелівської премії з літератури Абдулразак Ґурна розповів BBC, що думав, що отримав «холодний дзвінок», коли компанії навмання продзвонюють абонентів.

«Коли я отримав дзвінок, як раз робив собі чай перед обідом. Ви знаєте, що нині є ці "холодні дзвінки" і я думав, що це черговий такий дзвінок. Я підняв слухавку і цей хлопець сказав: "Привіт, ви виграли Нобелівську премію з літератури". Я відповів: "Та годі, дайте мені спокій"», – розповів танзанійський письменник.

Але зрештою додзвонювач зміг переконати чоловіка не класти слухавку і пояснив, що він є лауреатом премії.

Інший випадок стався із головним редактором«Новой газеты» Дмитром Муратовим, який цьогоріч разом із філіппіно-американською журналісткою Марією Рессою став лауреатом Нобелівської премії миру.

Він розповів у коментарі виданню «Подъём», що відхилив дзвінок Норвезького Нобелівського комітету, який відповідає за премію миру, як «небажаний».

«Я сміюся. Взагалі не очікував. У мене тут безумство. Я бачив дзвінок з Норвегії, але я вважав це небажаним дзвінком. Я ось, що можу сказати: ми будемо віддуватися цією премією за російську журналістику, яку зараз намагаються репресувати», – розповів він.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

 

 

Надрукувати
мітки:
коментарів