На Волинь намагалися завезти занадто дешеві пральні машини (фото)

П'ятниця, 08 жовтня 2021, 18:10

Через митний пост «Ягодин» в Україну намагалися ввезти промислове обладнання для пралень, вказавши у документах занижену вартість.

Про це повідомили на фейсбук-сторінці Волинської митниці.

У зону митного контролю поста «Ягодин» з Польщі заїхав вантажний автомобіль під керуванням громадянина України. До митного контролю чоловік подав товаросупровідні документи, відповідно до яких перевозив товар «промислове обладнання для пралень» на адресу українського підприємства. 

У співробітників митниці виникли підозри щодо автентичності поданих товаросупровідних документів. Для перевірки на адресу митних органів іноземних держав скерували відповідні запити. В результаті опрацювання отриманих відповідей митники встановили значну невідповідність фактурної вартості товару та інформації щодо відправника й отримувача.   

«Таким чином, директор підприємства-отримувача вчинив дії, спрямовані на переміщення через митний кордон України з приховуванням від митного контролю товару вартістю 2 мільйони 419 тисяч гривень шляхом подання митному органу документів, що містять неправдиві відомості щодо фактурної вартості товару та інформації про відправника і отримувача», – йдеться у дописі.

Працівники Волинської митниці склали протокол про порушення митних правил за ч. 2 ст. 483 Митного кодексу України, що передбачає накладання штрафу в розмірі 200 % вартості предмету правопорушення з його конфіскацією.

Нагадаємо, днями волинські митники затримали майже 18 тисяч пляшок ігристого вина Fragolino Veroni di Marco Bianco.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: