Поділитись:

Що відомо про померлого нардепа Полякова

П'ятниця, 08 жовтня 2021, 12:00
Що відомо про померлого нардепа Полякова

8 жовтня у Києві виявили мертвим народного депутата України Антона Полякова. Таксі, у якому їхав нардеп, зупинили за порушення ПДР. Антон Поляков перебував на задньому сидінні. Йому стало зле дорогою. Чоловіка намагалися реанімувати медики "швидкої", але врятувати його не вдалося. 

У прокуратурі вже назвали попередню причину смерті депутата. За результатами розтину, смерть настала внаслідок гострої коронарної недостатності, гострої ішемічної хвороби серця. Слідство наразі очікує результати інших судово-медичних досліджень.

Відомості про смерть народного депутата внесені до ЄРДР за ч. 1 ст. 115 (Умисне вбивство) Кримінального кодексу з приміткою "Природна смерть". Досудове розслідування доручено СУ ГУ НП в м. Києві. При потерпілому виявлено та вилучено цінні речі, документи, мобільний телефон та гроші. Автомобіль, в якому везли нардепа, також оглянули і вилучили. Таксиста допитують слідчі. 

Журналісти ІА "Конкурент" зібрали все, що відомо про народного депутата Антона Полякова. 

Антон Поляков народився 11 листопада 1987 року у місті Чернігів. Навчався у Чернігівському колегіумі № 11, який закінчив у травні 2004 року. Проходив строкову службу у Внутрішніх військах МВС України у Одесі, де займався охороною рухомого складу під час етапування ув'язнених.

З 2010 року Антон Поляков займався підприємницькою діяльністю – продавав підлогове покриття. Згодом відкрив магазин LaminateExpert.

Депутатом обраний у 2019 році. Пройшов у виборчому окрузі №206 за списками партії "Слуга народу". Згодом, однак, був виключений із лав фракції "СН", а згодом і з партії. Сам Поляков назвав це рішення політичною розправою. Він був упевнений, що колишні однодумці мстилися за те, що він нібито критикував деякі рішення фракції у своєму телеграм-каналі. У грудні 2019-го Поляков вийшов із партії, і до червня 2020 року був позафракційним. 

У червні минулого року Антон Поляков приєднався до депутатської групи "За майбутнє", і від неї балотувався на посаду міського голови рідного міста на місцевих виборах. 

Антона Полякова негласно називали депутатом так званої "групи Коломойського". Саме він у квітні 2021 року подав скандально відомі 6 тисяч правок до другого читання законопроекту про банки і банківську діяльність, який український парламент розглядав на вимогу МВФ, і який покликаний запобігти можливому поверненню ПриватБанку колишнім власникам за рішенням суду. Загалом Поляков і ще троє депутатів з неформальної "групи Коломойського" подали 13 тисяч правок, що за оцінками журналістів є рекордом в історії української законотворчості. Таким чином, впевнені експерти Центру протидії корупції. депутати намагалися перешкодити прийняттю закону. 

На сайті Верховної Ради України інформують, що до червня 2019-го Поляков був членом Комітету Верховної Ради України з питань антикорупційної політики, до останніх днів був головою підкомітету з питань дотриманням антикорупційного законодавства у сфері реформування оборонно-промислового комплексу Комітету Верховної Ради України з питань антикорупційної політики, заступником члена Української частини Парламентського комітету Української частини Парламентського комітету асоціації, членом груп з міжпарламентських зв’язків зі Сполученими Штатами Америки, Сполученим Королівством Великої Британії та Північної Ірландії, Республікою Вірменія, Об’єднаними Арабськими Еміратами, Республікою Хорватія, Федеративною Республікою Німеччина, Японією та Державою Ізраїль. 

За свою депутатську діяльність Антон Поляков відзначився активністю. Був зареєстрований на 205 з 227 засідань Верховної Ради. Подав 138 законопроектів, спрямував 32 депутатські запити. 

Антон Поляков був одружений, виховував двох доньок. 

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

Надрукувати
мітки:
коментарів