Поділитись:

Лучанин, підозрюваний у побитті до смерті безхатька, просився під домашній арешт (фото)

Середа, 06 жовтня 2021, 12:44
Лучанин, підозрюваний у побитті до смерті безхатька, просився під домашній арешт (фото)

Адвокати просили звільнити із Луцького СІЗО під домашній арешт чоловіка, якого підозрюють у побитті 62-річного безхатька, який згодом помер у лікарні.

Про це повідомляє Інсайдер Медіа.

У Луцькому СІЗО знаходиться лучанин, якого підозрюють у завданні тяжких тілесних ушкоджень безхатьку, який згодом помер у лікарні.

Нагадаємо: 23 вересня до Луцької міської клінічної лікарні доставили травмованого чоловіка. З його слів, його побив невідомий поблизу медзакладу. Через кілька годин чоловік помер у реанімаційному відділенні лікарні. Під час оперативно-розшукових заходів правоохоронці встановили, що кримінальне правопорушення скоїв раніше не судимий 61-річний лучанин. Його затримали.

Підозрюваному на час слідства суд обрав йому запобіжний захід у виді тримання під вартою, втім адвокати оскаржили ухвалу суду.

У Волинському апеляційному суді представник чоловіка Яна Кінах наголосила, що підозра необґрунтована, а в матеріалах справи є багато неточностей. Тож вона просила відпустити її підзахисного з-під варти під домашній арешт.

Лучанин, підозрюваний у побитті до смерті безхатька, просився під домашній арешт (фото) 

Зі слів адвоката, події відбувалися в квартирі, де, окрім підозрюваного та потерпілого, були ще декілька людей. Того дня загиблий вкрав сумку з грошима та документами підозрюваного, через що між ними сталася шарпанина. Чоловік погрожував підозрюваному ножем, після чого випив алкоголю, викурив сигарету і пішов з квартири.

«Близько 16 години його знайшли біля Луцької міської клінічної лікарні. На запитання медиків про те, хто його побив, чоловік сказав, що не знає. А підозрюваного він знав дуже добре і міг назвати його ім’я та навіть прізвище, якби це дійсно був він», – наголосила Яна Кінах.

Окрім того, вона зауважила, що слідчі відібрали показання у підозрюваного без присутності адвоката. Також Яна Кінах наголосила та тому, що допити обох жінок-свідків аналогічні.

Сам підозрюваний у суді зазначив, що йому не дозволяли користуватись телефоном та окулярами, тому він не зміг прочитати, що слідчий записав у протоколі. Також він додав, що просто фізично не міг завдати померлому важких травм.

«В мене на руці перебите сухожилля, один палець не згинається, а інший не розгинається, і тому я не можу навіть згрупувати руку в кулак. Ліва рука після аварії поступово атрофується і я не можу її навіть нормально підняти. На ногах у мене були тонкі кросівки і якби я копав його ногами, то зламав би собі всі пальці. У мене є певне захворювання, через що в мене нестача кальцію, тому я швидше б собі щось зламав, ніж йому», – розповів підозрюваний.

Зважаючи на хронічні захворювання, він просив відпустити його під домашній арешт, аби мати змогу консультуватись з лікарем, пролікуватись, щоб гідно відбути покарання.

Прокурор та слідчий в суді заперечували проти апеляційної скарги. Зрештою, колегія суддів Волинського апеляційного суду відхилила апеляційну скаргу сторони захисту. Тож підозрюваний буде у СІЗО щонайменше до 22 листопада.

Лучанин, підозрюваний у побитті до смерті безхатька, просився під домашній арешт (фото) 

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

Надрукувати
мітки:
коментарів