Поділитись:

«Друзі Путіна», – митрополит Михаїл про депутатів, які проти перейменування Володимира-Волинського (відео)

Неділя, 03 жовтня 2021, 11:41
«Друзі Путіна», – митрополит Михаїл про депутатів, які проти перейменування Володимира-Волинського (відео)

Митрополит Луцький і Волинський ПЦУ Михаїл підтримав повернення місту Володимиру історичної назви без приставки «Волинський».

З промовою він виступив під час храмового свята Віри, Надії і Любові та матері їх Софії у Володимирі 30-го вересня, саме напередодні сесії міської ради, на якій депутати розглядали проєкт рішення про перейменування, – повідомляє БУГ.

Зі слів митрополита, він вірить, що громада Володимира буде багато років зміцнюватися і рости, але з назвою міста «Володимир». Місто повинне носити ім’я рівноапостольного князя Володимира, який був хрестителем народу і заснував місто.

Митрополит Луцький і Волинський ПЦУ Михаїл додав, що в депутатах, які не підтримують перейменування, він бачить друзів Путіна. Він зауважив, що мирних громадян також намагаються дезінформувати, але авторитетні люди, серед яких історики, говорять, що місто повинне називатися Володимир.

«Ми розуміємо, що дехто заблукав, не мав достатньо інформації, але сьогодні заяви авторитетних людей говрять, що місто Володимир має право так називатися, як його його називали, забудовували, закладали камінь цього міста. І наш великий рівноапостольний князь Володимир називається Володимир, а не рівноапостольний князь Володимир-Волинський. Такої назви немає, тому давайте називати речі своїми іменами», – резюмував Михаїл.

Нагадаємо: наступного дня, 1 жовтня, під час засідання сесії міської ради більшість депутатів таки підтримала проєкт рішення по перейменування міста Володимира-Волинського

Тим часом новина про зміну назви викликала серйозний ажіотаж у Росії, адже там теж є місто Володимир – центр однойменної області неподалік Москви. Обидва міста мають тривалу та багату історію. 

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

Надрукувати
мітки:
коментарів