Перевантаження на українських дорогах: автоматична фіксація оштрафувала першого порушника

Субота, 02 жовтня 2021, 22:45

На дорогах України запрацювала система автоматичної фіксації перевантажень автомобілів.

Про це пише пресслужба Міністерства інфраструктури.

Там повідомили, що Державна служба безпеки на транспорті вже зафіксувала зменшення порушників аж втричі – до 9%.

«Символічно, що перший автоматичний штраф за перевантаження – одразу максимальний. Вантажівка рухалась з перевищенням на 39% допустимого навантаження на осі. Це вкотре доводить, що функція контролю є ключовою у питанні збереження об’єктів «Великого будівництва», – зазначив заступник міністра інфраструктури Мустафа Найєм.

Зазначимо, влітку Верховна Рада прийняла два законопроєкти № 3742 і № 3743, які запроваджують адміністративну відповідальність за правопорушення у сфері безпеки на автомобільному транспорті, що зафіксовані за допомогою засобів фото- й кінозйомки, відеозапису, зокрема в автоматичному режимі через платформу Зважування-в-русі (система WiM).

Довідково:

Система WiM (Weigh-in-Motion) передбачає цілодобовий моніторинг навантаження транспорту на дорогу. Спеціальне обладнання монтується у дорожнє покриття та над дорогою на спеціальній фермі. Датчики фіксують параметри транспортного засобу – вагу, габарити, швидкість, номерні знаки. Завдяки тому, що система повністю перекриває проїзну частину, обійти її неможливо. Наразі в Україні дані збираються з 52 майданчиків WiM.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: