Поділитись:

Обрали претендента на посаду директора Волинської дитячої лікарні

П'ятниця, 07 жовтня 2016, 15:17

На посаду генерального директора Волинського обласного дитячого територіального медичного об`єднання члени комісії облради з питань охорони здоров'я рекомендують завідувача відділенням променевої діагностики Волинського обласного дитячого територіального медичного об`єднання Сергія Ляшенка.

Таке рішення прийняли 7 жовтня під час засідання постійної комісії облради з питань соцзахисту населення, охорони здоров'я, материнства та дитинства, – пише Волинське Агентство Розслідувань.

Члени комісії заслухали доповідь Ляшенка. Він розповів, що на даний час у режимі стаціонару працює 375 ліжок, а поліклініку відвідує близько 60-ти тисяч людей за рік. Окрім того, є санаторій "Дачне" на 100 ліжок, де проходять лікування 1800-2000 дітей із розладами нервової системи на рік. До підпорядкування медоб'єднання належить і перинатальний центр, готовність якого оцінюють у 80%.

"Унікальність установи в тому, що вона виконує функції і обласної і міської дитячої лікарень", – зазначив Ляшенко.

За його словами, за декілька місяців заклад пройшов акредитацію на вищу категорію, отримав ряд ліцензій, сертифікат на кисневу станцію тощо. У вересні відбулися збори трудового колективу, після яких вирішили створити благодійний фонд, а також заклад включили до єдиного реєстру отримання гуманітарної допомоги.

Нині в установи є й нагальні потреби – проблемою є відсутність цілодобової комунальної аптеки та стоматкабінету. Треба ремонтувати операційні, купити апарат для УЗД серця, провести ремонт харчоблоку та пральні.

За його словами, серйозною проблемою є пасажирський автомобіль. Адже із Дачного та назад після процедур діток із батьками возить "Газель" 1992 року. На перспективу просять розглянути можливість встановлення у Дачному ліфта, адже батькам доводиться носити на руках дітей, аж до 18-ти років.

Потрібне також дороге сучасне діагностичне обладнання – комп'ютерний томограф та рентген-апарат.

На питання депутата Сергія Сівака щодо заборгованості, заробленої ще за старого керівника. Ляшенко підтвердив, що заборгованість у 135-150 тисяч гривень за 7 місяців.

Інших депутатів цікавило особистісне ставлення Ляшенка до дітей. Зокрема, Володимир Кучер зазначив, що попередній керівник об'єднання ставився до дітей, "як до товару".

"Двері приймального відділення відкриті цілодобово. Дітей до 18-ти років привозите у будь-яку добу – надамо допомогу", – сказав Ляшенко.

Депутати пропонують створити наглядову раду, до якої увійдуть й члени комісії. Претендент на посаду підтримав таку пропозицію.

Зрештою, члени комісії підтримали його кандидатуру та рекомендували голові Облради Ігорю Палиці призначити Сергія Ляшенка на посаду гендиректора .

Йому побажали наснаги в роботі та "аби діти завжди були здорові".

Надрукувати
мітки:
коментарів