Поділитись:

У США заборонять продавати та імпортувати IQOS

П'ятниця, 01 жовтня 2021, 07:41
У США заборонять продавати та імпортувати IQOS

Комісія з міжнародної торгівлі США заборонить імпорт та продаж систем нагрівання тютюну IQOS, через порушення двох патентів компанії British American Tobacco, що виробляє схожу систему для нагрівання тютюну Glo.

Про це 30 вересня повідомили у CNBC.

«Заборона на імпорт та продаж набуде чинності через два місяці після адміністративної перевірки, яка вимагає підпису президента Джо Байдена. У Philip Morris заявили, що планують оскаржити рішення торгового агентства, а представник Altria заявив, що дві компанії працюють разом на випадок надзвичайних ситуацій», – йдеться у повідомленні.

British American Tobacco подала аналогічні позови проти Philip Morris на кількох міжнародних ринках. Але суди Великої Британії та Греції стали на сторону Philip Morris, відзначає видання. Водночас акції трьох тютюнових компаній знизилися на близько 1% на відкритті торгів 30 вересня.

«Порушення нашої інтелектуальної власності підриває нашу здатність інвестувати та впроваджувати інновації й тим самим зменшувати вплив нашого бізнесу на здоров’я...Тому ми будемо рішуче захищатися у всьому світі», – заявила представниця Reynolds American Каелан Холлон.

Зазначається, що компанія Altria випустила пристрій IQOS у США два роки тому, але почала розробку цього продукту понад десять років тому. Пристрій нагріває тютюн, не спалюючи його, що дозволяє користувачам отримати такий самий вплив нікотину, як і від паління звичайної сигарети, але без відповідної кількості токсинів.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

Надрукувати
мітки:
коментарів