Поділитись:

За півтора року майже 140 українських компаній вийшли на іноземні ринки – МЗС

П'ятниця, 01 жовтня 2021, 01:29

Упродовж півтора року за сприяння МЗС України та в межах виконання економічного пріоритету Стратегії зовнішньополітичної діяльності 137 українським компаніям вдалося вийти на іноземні ринки.

Про це міністр закордонних справ Дмитро Кулеба повідомив на онлайн-брифінгу.

«За півтора року роботи уряду 137 українських компаній розпочали роботу на іноземних ринках за сприяння МЗС і закордонних дипломатичних установ України», – зазначив очільник зовнішньополітичного відомства.

Кулеба повідомив, що МЗС у співпраці з Держпродспоживслужбою відкрило або поновило доступ на ринки для 59 товарних груп у 18 країнах світу.

За його словами, створення нових економічних можливостей для українських експортерів та залучення інвесторів є одним із шести ключових пріоритетів Стратегії зовнішньополітичної діяльності.

Серед останніх досягнень МЗС в економічному напрямі діяльності його очільник виділив відкриття ринків меду та продукції бджільництва в Катарі, молочної продукції – в Туреччині, м’яса птиці – в Ліберії, м’яса птиці і яєць – у Японії.

У цьому зв’язку міністр повідомив про підписання документа, який затвердив масштабні зміни в МЗС на напрямі допомоги бізнесу, залучення інвестицій та розвитку торгівлі – йдеться про Порядок діяльності відділів з економічних питань у складі закордонних дипломатичних установ.

За його словами, цей документ уперше регулює конкретні показники, а саме кількість відкритих ринків для груп українських товарів, кількість організованих дипломатами зустрічей українських компаній з іноземними партнерами з переліком назв компаній, які вийшли на ринок іноземної країни, обсяг залучених інвестицій тощо.

«Ми запроваджуємо в МЗС ефективні практики, які вже працюють у корпоративному секторі. Цим документом, який я підписав, ми закріпили ці процедури інституційно, хоча вже рік працюємо за ними, але підписання цього документа – це по суті завершення цієї реформи, її остаточна інституціоналізація в МЗС», – підкреслив міністр.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

Надрукувати
мітки:
коментарів