Поділитись:

На Волині зброю переплавили на господарські речі (фото)

Четвер, 30 вересня 2021, 12:50

На Волині правоохоронці знищили у ливарному цеху зброю і боєприпаси.

Про це повідомив сектор комунікації поліції Волинської області на сайті ГУНП.

У четвер, 30 вересня, на ливарному заводі у Горохові утилізували зброю та боєприпаси, які були визнані  речовими доказами у кримінальних провадженнях та, відповідно до  рішень Волинського суду, підлягали знищенню.

Загалом  знищили дев'ять одиниць різноманітної зброї: пневматичну гвинтівку, два мисливських карабіни, одноствольну мисливську рушницю,  малокаліберну гвинтівку ТОЗ-12, два газових пістолети, два пістолети травматичної дії. Всю зброю переплавили на господарські речі.

Окрім того, знищили шляхом випалювання пороху майже 60 патронів.

Поліція нагадує: за незаконне зберігання зброї, боєприпасів, вибухівки законом передбачено кримінальну відповідальність. Зокрема, санкція статті 263 Кримінального кодексу України, передбачає від трьох до семи років позбавлення волі.

Однак, у випадку добровільної здачі зброї в органи та підрозділи поліції громадяни звільняються від кримінальної відповідальності.

Нагадаємо, 27 вересня, на вулиці Генерала Шухевича у Луцьку патрульні знайшли в автомобілі порушника вогнепальну зброю та два пристрої для вживання наркотиків.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

Надрукувати
мітки:
коментарів