На Волині за вересень упіймали 232 п'яних водіїв (фото)

Вівторок, 28 вересня 2021, 10:49

За минулий тиждень, з 20 по 26 вересня, співробітники патрульної поліції Волині виявили 74 нетверезих водії, з них 15 – були водіями мототранспорту. Усього ж з початку вересня виявлено 232 нетверезих кермувальники, з них 51 – мотоциклісти.

Про це повідомляє сектор комунікації поліції Волинської області.

Як повідомили у відділі організації діяльності груп реагування патрульної поліції ГУНП, загалом з початку року поліцейські виявили уже понад 2 280 нетверезих за кермом. На всіх складено адміністративні матеріли за ст. 130 КУпАП. З них більше 350 – це нетверезі водії мотоциклів.

«Саме мотоциклісти наражають себе, своїх пасажирів та інших громадян на підвищену небезпеку, а коли вони рухаються в стані сп’яніння, то наслідки можуть бути набагато тяжчими», – йдеться в повідомленні.

У повідомленні підкреслюється, що зокрема, за участю водіїв мототранспорту трапилось понад пів сотні дорожньо-транспортних пригод, в яких 13 осіб загинуло та понад 100 травмовано.

Правоохоронці нагадують про адміністративну відповідальність за керування транспортним засобом у стані сп’яніння (ст. 130 КУпАП):

  • керування транспортними засобами особами, які перебувають у стані алкогольного, наркотичного чи іншого сп'яніння – штраф 17 000 грн;
  • повторно протягом року – штраф на водіїв у розмірі 34 000 грн з позбавленням права керування транспортними засобами на 3 роки з оплатним вилученням транспортного засобу (викладення ст. 130 КУпАП в новій редакції);
  • тричі порушення права керування транспортними засобами особами, які перебувають у стані алкогольного, наркотичного чи іншого сп'яніння, передбачає штраф 51 000 грн з позбавленням права керування транспортними засобами на строк 10 років з конфіскацією транспортного засобу, який є у приватній власності порушника, або адміністративний арешт на 15 діб з позбавленням права керування транспортними засобами на 10 років.

Поліцейські нагадують, що максимально допустимий рівень алкоголю в крові – 0,2 проміле.

 

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: