Поділитись:

Данський художник обдурив музей, назвавши це мистецтвом

Вівторок, 28 вересня 2021, 06:27
Данський художник обдурив музей, назвавши це мистецтвом

Художник із Данії Єнс Ганінґ авансом отримав від музею 84 тисячі доларів, однак виставив порожні полотна, сказавши, що те, як він забрав ці гроші вже є витвором мистецтва.

Про це пише DK.

Інсталяцію з пустими полотнами, яку Ганінґ надіслав до музею, художник назвав «Take the Money and Run», що у перекладі: «Бери гроші й тікай».

«Суть картин в тому, що зникли пів мільйона крон», – зазначив він.

При цьому за контрактом, художник мав відтворити попередню роботу – інсталяцію з двома скляними рамками, наповненими грошима, які зображали середній дохід Австрії та Данії.

Згідно з договором, митець має повернути музею гроші після виставки, однак Ганінґ заявив, що не планує цього робити, а його нова інсталяція є протестом проти винагороди, яку йому запропонували за роботу. Він також зазначив, що мав сам витратити майже 4 тисячі доларів на відтворення своєї роботи.

«Чому я не можу зробити витвір мистецтва про своє власне становище? Якщо ви працюєте на якійсь поганій роботі й вас іще просять заплатити, щоб ви туди прийшли, беріть касу і вшивайтеся», – наголосив Ганінґ.

При цьому директор музею Лассе Андерсон назвав інсталяцію «цікавим витвором мистецтва», однак наголосив, що художник має повернути кошти.

Натомість Ганінґу запропонували «справедливу винагороду»: 1,57 тисячі доларів, до 7 тисяч доларів компенсації за роботу та відсоток від проданих квитків.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

Надрукувати
мітки:
коментарів