Поділитись:

Apple пригрозила видалити Facebook через торгівлю людьми

Понеділок, 27 вересня 2021, 07:35
Apple пригрозила видалити Facebook через торгівлю людьми

Компанія Apple пригрозила видалити Facebook зі свого магазину додатків App Store через публікації постів про торгівлю людьми.

Про це пише BBC.

З 2019 року The BBC News Arabic проводить розслідування, у якому викрили профілі користувачів Facebook, які займались незаконною купівлею-продажем домашніх працівників.

Торгівля здійснювалася за допомогою низки застосунків, включаючи Instagram, що належить компанії Facebook. Пости та хештеги, які використовувалися для продажу «рабів», публікувалися переважно арабською мовою, і ними ділилися користувачі в Саудівській Аравії та Кувейті. За даними видання, жінок часто класифікували за расою і їх можна було купити за кілька тисяч доларів.

Також газета The Wall Street Journal розповіла, що адміністрація соцмережі знала про цю ситуацію. Деякі сторінки з подібними оголошеннями видалялися, але кроки з протидії торгівлі людьми з боку Facebook були незначними, поки Apple не пригрозила видалити соцмережу з App Store.

Після оприлюднення розслідування BBC, компанія Facebook заборонила основний хештег, який використовувався для торгівлі людьми, та вилучила сотні облікових записів з Instagram. Керівництво соцмережі наголосило, що «протидіє торгівлі людьми на своїй платформі протягом багатьох років».

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

Надрукувати
мітки:
коментарів