Поділитись:

Луцьк підкорює модні п’єдестали

Понеділок, 27 вересня 2021, 08:45
Луцьк підкорює модні п’єдестали

Світові селебриті в капелюшку від Багінського чи в джинсах Ксенії Шнайдер перестали дивувати, хоча дотепер щоразу радують. Українська модна індустрія доросла не тільки до власних фешн-віків (не тільки в Києві, а у Львові), а й до представлення на тижні моди в Нью-Йорку, де цього сезону свої колекції презентували одразу чотири українські бренди. Український модний світ здався закордонним колегам “таємницею, котру треба було відкрити світу”, саме так наших дизайнерів описали в американських ЗМІ. Можливо, не семимильними кроками, але наші співвітчизники рухаються до світових визнаних вершин.  

Минулого тижня на Lviv Fashion Week свою колекцію представила вже третя дизайнерка з Луцька - блогерка Ірина Дяченко, котра вкотре довела, що талановиті люди талановиті практично в усьому, а також, що наші митці не поступаються тим, що мають гучні імена. Усю колекцію об’єднували шовкові хустки власного бренду Ірини Дяченко. Усі дизайни мають елементи природи та натхненні нею, що підтверджує тезу про те, що саме природа є рушієм будь-якого мистецтва. Усі митці завжди тікали за місто, щоб творити, найкращі картини зображають краєвиди, платинові альбоми так часто пишуться за містом, знаменитий нью-лук Крістіана Діора був натхненний жінками та квітучим садом, а порахувати, скільки книг було написано поодаль від людей наодинці з природою, просто неможливо! 

Дизайнерка Ірина Дяченко теж надихалася природою, котра оточувала її на багатьох картинах у її квартирі в Луцьку. Окрім того, вона є амбасадором житлового комплексу “Haute Couture” від Сімейної Фортеці, що розмістився навпроти лісу, одразу за Луцьком. Таке розташування домівки насправді дуже важливе не тільки для фул-тайм митців, що шукають натхнення, але й для всіх людей, що пов'язані з творчою діяльністю: від копірайтера до програміста, що пише ігри. Адже свіже повітря та панорамні краєвиди природи заспокоюють, допомагають зосередитись і надихають своєю довершеністю. Науковці довели, що прямі лінії та гострі кути, притаманні всім містам, погано сприймаються людським мозком, якому доводиться напружуватися, ловити від цього стрес і втомлюватися. Натомість нерівні, асиметричні, вигнуті лінії, притаманні природі та збережені в комплексі “Haute Couture”, гармонійно сприймаються і оком, і мозком, що стимулює його збалансовану роботу. Вже не кажучи про краєвиди лісу з терас і балконів низькоповерхівок.

Саме тому, обираючи місце для життя та творчості, у 2021 році не достатньо просто вибрати зручну позу для сидіння, потрібно думати глибше й масштабніше, вибиратися якщо не за межі квартири, то за межі міста в своїх квартирах. Адже надихаючись неповторною українською природою, ми зможемо творити більше й продуктивніше, щоб вкотре показати світу, в якій красивій і талановитій країні ми живемо. 

Луцьк підкорює модні п’єдестали

Луцьк підкорює модні п’єдестали

Луцьк підкорює модні п’єдестали

Луцьк підкорює модні п’єдестали

Надрукувати
мітки:
коментарів