Поділитись:

Замість п’ятдесяти гривень – п’ятсот: волиняни шоковані захмарними платіжками за воду (відео)

П'ятниця, 24 вересня 2021, 20:25
Замість п’ятдесяти гривень – п’ятсот: волиняни шоковані захмарними платіжками за воду (відео)

Замість п'ятдесяти гривень – п’ятсот. У селі Забороль, що під Луцьком, люди просто шоковані захмарними платіжками на воду, які отримали в серпні. 

У квитанціях зазначено, що додатковий рахунок селянам виставили за воду, яку вони використали на полив городів. Одиноким пенсіонерам комунальники нарахували по чотириста гривень за 37 кубометрів води. Що більша сім’я – тим «товстіша» платіжка. 

У Заборолі воду жителям подає водонапірна башта, яку, як стверджують люди, вони ще у вісімдесятих будували за власні кошти. 

Раніше селян обслуговувало місцеве комунальне підприємство «Забороль». Однак після приєднання до обласного центру систему водопостачання передали під опіку «Луцькводоканалу». А в нього – свої розрахунки, каже староста Валерій Боярський

Звідки такі цифри, кажуть жителі, не розуміють, бо ж майже ні в кого немає лічильників. Та ще більше здивовані, як їхня стара башта може дати стільки води, адже її робота завжди була слабенькою.

Тим часом у «Луцькводоканалі» запевняють: всі розрахунки проводилися відповідно до чинних норм. 

«В нас є чіткі документи законодавчі, які передбачають нарахування. Є рішення про нормативи, які ми маємо застосовувати: на одну людину, на земельні ділянки і так далі», – запевнили у комунальному підприємстві.

Більше – у сюжеті:

 

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: 

Надрукувати
мітки:
коментарів